Σοκαριστική αποκάλυψη για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο!

Στοιχεία – φωτιά που θα συζητηθούν, αποκαλύπτει για το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ο Ναύαρχος Σπύρος Κονιδάρης όπως τα έζησε ο ίδιος στο SHAPE

Πριν από λίγες ημέρες, κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σταύρου Πολυδώρου με τίτλο «ΣΤΕΝΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ: Θεωρία και Πρακτική στον Περιβάλλοντα την Ελλάδα Θαλάσσιο Χώρο» ο Ναύαρχος Σπυρίδων Κονιδάρης μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τη την “Εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο”

Στην ομιλία του την οποία δημοσιεύει το ΑrmyΝow.Νet ο ναύαρχος αποκαλύπτει πώς η Τουρκία έχει αποκλείσει τα ΝΑΤΟϊκά πλοία να κυκλοφορούν νότια της Χίου και πώς απέκλεισε το Καστελλόριζο, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα αποκαλύπτει ότι ακόμα και σήμερα η Τουρκία δεν επιτρέπει τις πτήσεις ΝΑΤΟϊκών ελικοπτέρων στο Αιγαίο!

Διαβάστε την αποκαλυπτική ομιλία και τα στοιχεία που δίνει ο Ναύαρχος Κονιδάρης:

“Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Η περίπτωση της Προσφυγικής Κρίσης και η Γεωγραφία του Αιγαίου”

Αναφερόμαστε στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Χώρας μας, η οποία εντάθηκε το 2015 και οξύνθηκε ιδιαίτερα στις αρχές του 2016.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Στις 10 Φεβ 2016 οι ΥΠΑΜ Γερμανίας, Ελλάδας και Τουρκίας κατέθεσαν από κοινού πρόταση δραστηριοποίησης της Συμμαχίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Η πρόταση αυτή έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα Κ-μ της Συμμαχίας στις 11 Φεβ 16 και το έργο αυτό ανατέθηκε σε μία από τις μόνιμες ναυτικές δυνάμεις της Συμμαχίας και συγκεκριμένα στην SNMG2.

Μερικά σημεία από τα συμφωνηθέντα τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης αναφοράς είναι τα ακόλουθα:

Ως σκοπός της Συμμαχίας τέθηκε η συμμετοχή στις διεθνείς προσπάθειες για την αποκοπή των γραμμών παράνομης διακίνησης και παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο (to participate in the international efforts to cut the lines of illegal trafficking and illegal migration within Aegean Sea).

Την Τακτική Διοίκηση ανέλαβε η Γερμανία, ενώ Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να απέχουν από την Διοίκηση (κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της Συμμαχίας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης).

Συμφωνήθηκε πως σε περίπτωση διάσωσης ατόμων που έρχονται από Τουρκία αυτά θα επιστρέφουν στη Τουρκία.

Θα υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην εθνική κυριαρχία των δύο κρατών.

Θα υπάρχει συνεργασία με τα αρμόδια κέντρα συντονισμού Έρευνας –Διάσωσης και απόλυτος σεβασμός των αρμοδιοτήτων τους.