ΕΙΔΗΣΕΙΣ
eidomeni4

Σκόπια: Ζητήσαμε από την Ελλάδα να παρέμβει επανειλημμένα – Η επιβολή του νόμου απαραίτητη

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ αναφέρει ότι «κατά τις χθεσινές ταραχές στην Ειδομένη ζητήθηκε από την Ελλάδα να παρέμβει και να ασφαλίσει τη δική της πλευρά των συνόρων όταν ξέσπασαν οι ταραχές στο σημείο και χιλιάδες μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τον φράχτη.

Οι αρχές της ΠΓΔΜ ζήτησαν την εμπλοκή των ελληνικών αστυνομικών αρχών την ώρα που οι βίαιες επιθέσεις που προέρχονταν από την ελληνική επικράτεια συνεχίζονταν.
«Εχουν υπάρξει επανειλημμένα αιτήματα για συνεργασία, ανταλλαγή πληροφοριών και προληπτική δράση ώστε να αποτραπούν βίαιες ταραχές μεταξύ των μεταναστών αλλά και η παράνομη διέλευση των συνόρων. Η επιβολή του νόμου και της τάξης στα σύνορα, μέσα και γύρω από τον καταυλισμό είναι απαραίτητη για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον».

Τηλεγράφημα του σκοπιανού πρακτορείου ΜΙΑ αναφέρει ότι στον αντίποδα όλων αυτών το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση δακρυγόνων.

Το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ αναφέρει ότι 3.000 μετανάστες συμμετείχαν στις ταραχές, την ώρα που η ελληνική αστυνομία δεν έκανε τίποτε. Αναφέρει επίσης το υπουργείο Εσωτερικών:

«Επειδή είχαμε πληροφορίες ότι επίκειται ξέσπασμα βίας είχαν αυξηθεί οι δυνάμεις στα σύνορα με αστυνομία και στρατό, αλλά και αξιωματικούς από Ουγγαρία, Τσεχία, Σερβία, Σλοβενία, Κροατία και Αυστρία».