ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκέψεις για αποσύνδεση των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές

Στις σκέψεις που υπάρχουν στην κυβέρνηση για αποσύνδεση των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μετά από συνάντηση που είχε το Σάββατο στην Τρίπολη με δημάρχους της Αρκαδίας.

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι προσδιορισμένο το πότε θα γίνουν, δηλαδή στο το τέλος της θητείας. Όμως, εκείνο το οποίο έχουμε ως σκέψη, είναι να αποσυνδεθούν από τις ευρωεκλογές. Κατά συνέπεια, από τη στιγμή που κάτι τέτοιο θα γίνει νόμος του κράτους, τότε θα πάμε κάποιους μήνες πιο πέρα τις αυτοδιοικητικές εκλογές» σημείωσε.

Όσον αφορά το εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «η πρόταση της κυβέρνησης είναι αυτή που πάντοτε λέγαμε, δηλαδή η καθιέρωση της απλής αναλογικής, ενός γνήσιου αντιπροσωπευτικού συστήματος, το οποίο δεν θα αλλοιώνει τους τοπικούς συσχετισμούς».

Σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης με τους δημάρχους, ανέφερε ότι «το υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκαινιάσει μία διαδικασία απευθείας επικοινωνίας με τους δήμους και τις περιφέρειες, γιατί έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να εστιάσουμε σε συγκεκριμένα τοπικά προβλήματα και να ανταλλάξουμε εμπειρίες συνολικά για τα θέματα της αυτοδιοίκησης». Επίσης, πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναφερθήκαμε σε συγκεκριμένα προβλήματα που απασχολούν τους δήμους και τις δυνατότητες που έχουμε για να κάνουμε στοχευμένες παρεμβάσεις».

Πληροφορίες: naftemporiki.gr