ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της Καλαμαριάς η Μαρίνα. (φωτο)

Έρχονται για αθληθούν τρέχοντας γύρω από το παρκάκι που υπάρχει στο κέντρου του λιμανιού, ενώ άλλοι κάτοικοι φέρνουν τον σκύλο τους για να τρέξει ελεύθερος και να έρθει σε επαφή με αλλά σκυλιά.

Βέβαια το πως συνδυάζονται οι ακαθαρσίες των σκύλων και η άθληση των ανθρώπων είναι ένα σημείο σημαντικό. 

Το τοπίο ειδυλλιακό και ευχάριστο για βόλτα γυμναστική ή απλώς να ρεμβάσεις και να απόλαυσης το ηλιοβασίλεμα από τα ψηλά μέρη στην περιοχή.

Η Μαρίνα Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο Θερμαϊκό Κόλπο, 5 χλμ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι μέσα στην πόλη της Καλαμαριάς σε ένα καταπράσινο και ήσυχο περιβάλλον παρέχοντας όλες τις ανέσεις και υπηρεσίες της πόλης.
Η Μαρίνα διαθέτει 242 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη μέχρι 30 μέτρα. Κάθε θέση παρέχει ηλεκτροδότηση, νερό και τηλεφωνική σύνδεση.

Η χερσαία ζώνη της μαρίνας είναι 77.825 m2.
Η Μαρίνα Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια βραβεύεται με Γαλάζια Σημαία από της Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Στην Κρήνη, την περιοχή όπου βρίσκεται η Μαρίνα μας υπάρχουν καφετέριες, ταβέρνες, μπαράκια που σφύζουν από ζωή όλο το χρόνο.

Η είσοδος αυτοκινήτων στον χώρο της Μαρίνας είναι ελεγχόμενη σε 24ώρη βάση και επιτρέπεται μόνο σε κατόχους ειδικής μαγνητικής κάρτας.

Η Μαρίνα Αρετσούς ανήκει στην ΕΤΑΔ, ενώ η πλαζ του ΕΟΤ και το δημοτικό αναψυκτήριο (ο παλιός «Ιππόκαμπος» και τώρα «Remezzo») είναι ιδιοκτησίας του ΕΟΤ που τα είχε παραχωρήσει στο Δήμο να τα διαχειριστεί με συμβάσεις που έληξαν το 2013 και δεν έχουν ανανεωθεί.

Η παραλιακή περιοχή στην Καλαμαριά πριν δημιουργηθεί η Μαρίνα