ΕΙΔΗΣΕΙΣ
giakoumakis

Σε κλίμα οδύνης το ετήσιο μνημόσυνο του Βαγγέλη Γιακουμάκη (video)

Μπορεί να έχει περάσει ένας χρόνος από εκείνη την ημέρα, που εντοπίστηκε νεκρός ο άτυχος φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλης Γιακουμάκης από το Ρέθυμνο, αλλά οι πληγές τόσο των δικών του ανθρώπων όσο και των συγχωριανών και φίλων του δεν έχουν κλείσει για τον άδικο και τραγικό τρόπο, με τον οποίο έφυγε από τη ζωή.
Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του βρέθηκαν σήμερα  στο Σελί Ρεθύμνου, όπου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του Βαγγέλη, του φοιτητή, που αναζητούσε για δύο μήνες ολόκληρη η Ελλάδα.

Η θλίψη ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των μελών της οικογένεια του και των φίλων του, οι οποίοι ακόμη και σήμερα δε μπορούν να πιστέψουν τις εφιαλτικές στιγμές, που έζησε ο Βαγγέλης τους κατά την παραμονή του στη Γαλακτοκομική Σχολή.

Μέχρι τώρα ένα μεγάλο γιατί βασανίζει την οικογένεια του, που περιμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν εκείνοι, που ευθύνονται για το θάνατο του παλικαριού.

Στο μεταξύ ο φάκελος της υπόθεσης του θανάτου του Βαγγέλη ανοίγει ξανά και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν καταθέσεις μαρτύρων.

Τι λέει σήμερα ο θείος του

Από την πρώτη στιγμή ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Γιώργος Βιρβιδάκης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ερευνών τόσο για τον εντοπισμό του κρητικού φοιτητή όσο και για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο ίδιος επαναλαμβάνει σήμερα, ένα χρόνο μετά το τραγικό συμβάν, ότι η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη αν κι εκείνη κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς.

«Βλέπετε ότι ενώ έχει περάσει ένας χρόνο είναι πολύ πιο δύσκολα από παλαιότερα. Εμείς έχουμε δηλώσει από την αρχή ότι έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Είναι γνωστό ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα πηγαίνει με ρυθμούς χελώνας και αυτό δημιουργεί κάποια θέματα. Ξέρουμε η ανακρίτρια στα Γιάννενα έχει πολλές υποθέσεις. Για εμάς αυτό είναι ένα θέμα και θα θέλαμε να προχωρήσει και να τελειώσει όλο αυτό το θέμα», επεσήμανε ο κ. Βιρβιδάκης τονίζοντας παράλληλα ότι «κανένα παιδί δεν οδηγείται σε μία τέτοια κατάσταση χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Υπάρχουν αιτίες αλλά εμείς δεν είμαστε οι κριτές γι’ αυτό υπάρχει η δικαιοσύνη. Αυτό περιμένουμε».

Την ίδια ώρα ο κ. Βιρβιδάκης δηλώνει πως είναι πεπεισμένος ότι η υπόθεση και η ιστορία του Βαγγέλη θα σώσει πολλά άλλα παιδιά στο μέλλον.

«Η θυσία του Βαγγέλη θα σώσει πολλά παιδιά κι αυτό ήδη φαίνεται γιατί υπάρχει μία ευαισθησία στα σχολεία, στην κοινωνία ενώ γίνονται και σεμινάρια. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο χαμός στον Βαγγέλη θα σώσει πολλά παιδιά» ενώ καλεί όποιον ξέρει το ο,τιδήποτε να μιλήσει: «Σε τέτοιες περιπτώσεις που χάνονται παιδιά η σιωπή δεν είναι χρυσός. Όποιος ξέρει κάτι ας πάει στην αστυνομία να το πει. Θα πρέπει αυτοί που έχουν την ευθύνη να τιμωρηθούν για να δικαιωθεί και ο Βαγγέλης και η οικογένειά του».

Ένα είναι το βίντεο της δικογραφίας, λέει ο ντετέκτιβ Π. Τσουκάλης

Ξεκαθαρίζει την ιστορία με το βίντεο της δικογραφίας ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Π. Τσουκάλης που από την πρώτη ημέρα βρίσκεται δίπλα από την οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ερευνά το θέμα.

«Επειδή έχουν ειπωθεί πάρα πολλά για το βίντεο, αυτό είναι το μόνο βίντεο που υπάρχει στην δικογραφία. Επειδή όμως είναι ένα στοιχείο της δικογραφίας δεν μπορούμε να το σχολιάσουμε αυτό θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η υπόθεση», τόνισε ο κ. Τσουκάλης και παράλληλα ανέφερε πως «Υπάρχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Αυτό που έγινε στον Βαγγέλη δεν θέλει η οικογένεια να γίνει σε άλλα παιδιά».

«Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί ποτέ στον τόπο μας»

Ιερουργούντος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγενίου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Σελί.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «η θλίψη, ο πόνος, όλο αυτό που έχει περάσει η οικογένεια αυτό τον χρόνο δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να ξανασυμβεί στον τόπο μας» ενώ παράλληλα τόνισε ότι «Δεν ξεχνάμε ποτέ το ιερό πρόσωπο του Βαγγέλη αλλά και αυτό που του συνέβη και οφείλουμε όλοι μας καθημερινά να αναθερμαίνουμε μέσα στις καρδιές μας όλα όσα συνέβησαν γύρω απ’ αυτό και να παραδειγματιζόμαστε και να προσπαθούμε να μην ξανασυμβεί αυτό το γεγονός που τόσο συγκλόνισε όλη την κοινωνία μας».

Πηγή:  www.cretapost.gr