ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε κινεζικά χέρια ο όμιλος Fiat Chrysler;

Οι Κινέζοι είναι έτοιμοι να αγοράσουν οτιδήποτε κινείται στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχοντας απλώσει τα δίχτυα τους σε Ευρώπη και Αμερική.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μεγάλος όμιλος από την Κίνα έκανε επίσημη προσφορά στην Fiat Chrysler Automobiles για εξαγορά, ωστόσο, η πρόταση κρίθηκε ανεπαρκής οικονομικά και απορρίφθηκε. Μάλιστα, αμερικανικά Μέσα κάνουν λόγο για συνάντηση στελεχών της FCA με την Great Wall Motor Co. και άλλες εταιρείες από την Ανατολή στα κεντρικά γραφεία της πρώτης, στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Το μεγάλο αφεντικό της Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, δεν κρύβει ότι είναι ανοικτός σε προτάσεις, αρκεί αυτές να είναι δελεαστικές. Μάλιστα, στο παρελθόν προσπάθησε να βρει σημείο επαφής με τις GM και VW, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στόχος του – σύμφωνα πάντα με τις αναφορές – είναι να πουλήσει τις Jeep, Ram, Chrysler, Dodge και Fiat.

Αντίθετα, δεν το συζητά για τις Alfa Romeo και Maserati, τουλάχιστον προς το παρόν. Τι συμβαίνει πραγματικά και τι συζητήσεις γίνονται σε Κίνα και ΗΠΑ, κανείς δεν γνωρίζει, εκτός από τον Marchionne, τους στενούς συνεργάτες και φυσικά τους ενδιαφερόμενους.

Αυτή τη στιγμή, όλοι κρατούν τα στόματα κλειστά. Όμως, η FCA είναι σε καθεστώς for sale και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις.