ΕΙΔΗΣΕΙΣ
oasth-grafeia-thessaloniki

Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν απο το Σάββατο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, ενώ η διάρκεια της κινητοποίησης θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, επισήμανε ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στην επιχείρηση, Δημήτρης Τσερμενίδης.

«Δεν θα πιάσουμε τιμόνι μέχρι να μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας», τόνισε ο κ. Τσερμενίδης, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η απόφαση που έλαβαν οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης που έγινε. Υπενθυμίζεται ότι στις 12/12, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα έχουν συμπληρώσει τρεις μήνες απλήρωτοι, με το συνολικό ποσό που θα έχουν να λαμβάνουν να υπερβαίνει ελαφρώς τα 9 εκατ. ευρώ.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσερμενίδης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης είχε δεσμευτεί ότι θα φροντίσει να προκαταβληθεί η τελευταία δόση Δεκεμβρίου από την κρατική επιχορήγηση, καθώς και ότι θα γίνει προεκταμίευση μέρους των 18 εκατ. ευρώ, που αναγνώρισε η κυβέρνηση ότι οφείλει το δημόσιο στον οργανισμό από την αύξηση του ΦΠΑ.

«Από τις συναντήσεις που είχαμε στο υπουργείο Οικονομικών διαπιστώσαμε ότι δεν έχει κινηθεί καμία τέτοια διαδικασία», υπογράμμισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «δεν μπορούν να μας εμπαίζουν άλλο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ακόμα και σήμερα στάλθηκαν διευκρινιστικά στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διερευνηθούν σε μεγαλύτερο βάθος και με ακρίβεια όσα υποστηρίζει ο οργανισμός, ότι δηλαδή το ελληνικό δημόσιο οφείλει στην επιχείρηση 12 εκατ. ευρώ, λόγω διαφοράς ΦΠΑ. «Από τις 20/7/2015 ο οργανισμός εισέπραττε με 13% ΦΠΑ και απέδιδε με 23%, ποσοστό που από την 1/6/2016 ανέβηκε στο 24%. Η διαφορά αυτή μέχρι τις 31/12/2016 έχει υπολογιστεί με ακρίβεια από τον οργανισμό στα 12 εκατ. ευρώ», επισήμανε ο κ. Στεφανίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ