ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε «εξαιρετικά επικίνδυνο» τυφώνα κατηγορίας 5 αναβαθμίστηκε η Ίρμα

Σε «εξαιρετικά επικίνδυνο» τυφώνα κατηγορίας 5 αναβαθμίστηκε πριν λίγη ώρα η Ίρμα, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μέσα στις επόμενες 48 ώρες ο τυφώνας αναμένεται να χτυπήσει πολλά νησιά των Μικρών Αντιλλών και στη συνέχεια το Πουέρτο Ρίκο. Μετέπειτα δεν αποκλείεται να κινηθεί προς την Κούβα και τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, όπου η Φλόριντα έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ τονίζει στο νεότερο δελτίο του ότι η Ίρμα συνοδεύεται από ανέμους και βροχοπτώσεις που μπορεί να αποδειχτούν θανατηφόροι και καλεί τις Αρχές όλων των περιοχών που βρίσκονται στο διάβα του συστήματος να επιταχύνουν την ολοκλήρωση των προετοιμασιών τους.

Η Ίρμα αυτή τη στιγμή φέρνει ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 281 χιλιομέτρων ανά ώρα, χωρίς να είναι γνωστό εάν θα ενισχυθούν περαιτέρω τις επόμενες ώρες.

Οι τοπικές Αρχές σε πολλά νησιά των Μικρών Αντίλλων έχουν διατάξει την ακύρωση πτήσεων, έχουν κλείσει σχολεία κι έχουν καλέσει τους κατοίκους να προετοιμαστούν για την έλευση του τυφώνα, με ουρές να σχηματίζονται έξω από σούπερ-μάρκετ και πρατήρια καυσίμων.

Η Ίρμα έρχεται λιγότερο δύο μόλις εβδομάδες μετά το χτύπημα του τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας των ΗΠΑ, ο οποίος άφησε πίσω του τουλάχιστον 60 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.

cone graphic