ΕΙΔΗΣΕΙΣ
diki-dikastirio-aithousa-dikastiriou

Σε δίκη τέσσερα μέλη της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» για την περίοδο 2005-2006

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται για να λογοδοτήσουν για τα έργα και τις ημέρες της ΜΚΟ ‘Αλληλεγγύη’ τέσσερις από τους πέντε αρχικά κατηγορουμένους στην υπόθεση με τις ημιτελείς ή απραγματοποίητες «δράσεις» της Οργάνωσης την περίοδο 2005-2006 για τις οποίες είχε λάβει κονδύλια ύψους 5,6 εκατ. ευρώ.

Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του, υιοθέτησε την πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου και ζητά την παραπομπήτου άλλοτε στενού συνεργάτη του μακαριστού Χριστόδουλου και διαχειριστή της ΜΚΟ, Δημήτρη Φουρλεμάδη, της πρώην επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γεωργίας Λυμπέρη, και των πρώην Εκκλησιαστικών Οικονομικών Επιθεωρητών της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιωάννη Πέτσου και Θεολόγου Μακρή, κατά περίσταση για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50), της συνέργειας σε αυτή, της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ΜΚΟ έλαβε ποσό 5,6 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή του ποσού των 7 εκατ. ευρώ για την αποστολή έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ.

Ενώ η δράση αφορούσε την αγορά και διανομή 2.650.000 κιλών κατεψυγμένων κοτόπουλων, τελικώς αγοράστηκαν μόνο 371.093 κιλάκατεψυγμένων πουλερικών τα οποία κρίθηκαν μετά από ελέγχους ακατάλληλα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα