ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάλος στις ΗΠΑ: Αρχηγός αστυνομίας συνδέεται με ναζιστική ιστοσελίδα

Ένας σταθμός ειδήσεων της Οκλαχόμα ισχυρίζεται ότι ξεσκέπασε έναν αρχηγό της αστυνομίας, καθώς όπως προκύπτει, αυτός πουλά εθνικιστικό και ναζιστικό υλικό μέσω του δικού του ακροδεξιού ιστοτόπου.

Ο σταθμός, KXII News, χρησιμοποίησε ένα πανεθνικό «Χάρτη Μίσους» που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα από το Νομικό Κέντρο για τη φτώχεια στο Νότο (SPLC), για να ανακαλύψει μια ομάδα που εκμεταλλεύεται έναν ιστοχώρο, από τη βάση της, κοντά στα σύνορα Οκλαχόμα-Τέξας, μια περιοχή γνωστή ως Texoma.

Ο ιστότοπος ISD Records φέρει το όνομα «Η φωνή του αίματος και της τιμής» και πωλεί πολυμέσα και αναμνηστικά που απευθύνονται σε λευκούς εθνικιστές. Διαθέτει συγκροτήματα με ονόματα εμπνευσμένα από ιστορικά ρατσιστικές ομάδες.

Χρησιμοποιώντας αρχεία δικαστηρίου, οι ανακριτές στο KXII News, εντόπισαν τον ιδιοκτήτη των ISD Records, που ακούει στο όνομα Μπαρτ Άλσμπρουκ, από το Denison, του Τέξας. Αναζητώντας περαιτέρω, η ομάδα διαπίστωσε ότι υπήρχε μόνο ένα άτομο με αυτό το όνομα στην κοντινή περιοχή – ο Μπαρτ Άλσμπρουκ, που εκτελεί χρέη προσωρινού αρχηγού της αστυνομίας στο Κόλμπερτ της Οκλαχόμα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το σταθμό ειδήσεων, ο Άλσμπρουκ αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την ISD Records. Ο ιστότοπος τέθηκε εκτός λειτουργίας λίγες ώρες μετά την επικοινωνία μαζί του.

Αργότερα, όταν υπήρξε νέα επικοινωνία, ο Άλσμπρουκ ισχυρίστηκε ότι μια ομάδα skinheads άρχισε να χρησιμοποιεί το όνομά του αφού έκλεψε το πορτοφόλι του σε μια συναυλία στη δεκαετία του 1990.

Το 2005, η SPLC εντόπισε τον Μπαρτ Άλσμπρουκ ως επικεφαλής της ρατσιστικής εταιρίας βίντεο «NS88» και συντονιστή στο Τέξας για λογαριασμό της συμμορίας των skinhead «Αίμα και Τιμή».

Η ISD πωλούσε τα αυτοκόλλητα «Combat 18″, μια νεοναζιστική ομάδα που συνδέεται με το κίνημα «Αίμα και Τιμή». Το ’18’ ως όνομα προέρχεται από τα αρχικά του Αδόλφου Χίτλερ.

Η ομάδα Combat 18, όπως το «Αίμα και Τιμή», προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και έχει από καιρό συνδεθεί με χούλιγκαν στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Το 1995, τα μέλη της Combat 18 έκαναν επίθεση κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ Αγγλίας και Ιρλανδίας στο Lansdowne Road στο Δουβλίνο. Η ομάδα τραγουδούσε «Sieg Heil», ενώ ο ιρλανδικός εθνικός ύμνος έπαιζε, προτού ρίξουν καθίσματα στο γήπεδο και επιτεθούν στην αστυνομία.