ΕΙΔΗΣΕΙΣ
spotmini

Ρομποτικός σκύλος κάνει δουλειές του σπιτιού!

Έναν ρομποτικό σκύλο, τον «SpotMini», ο οποίος είναι ικανός να καθαρίζει σπίτια, μεταξύ άλλων οικιακών εργασιών, παρουσίασε η Alphabet- η εταιρεία- «ομπρέλα» στην οποία υπάγεται η Google.
Το ρομπότ αποτελεί δημιουργία της Boston Dynamics, της εταιρείας που έγινε γνωστή για το ρομπότ Atlas και έχει αγοραστεί εδώ και καιρό από τη Google.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, πρόκειται για το πιο αθόρυβο και μικρό ρομπότ που έχει φτιάξει η Boston Dynamics, και είναι ειδικά σχεδιασμό έτσι ώστε να μπορεί να πλοηγείται και κινείται μέσα στον περιορισμένο χώρο ενός σπιτιού- καθώς και να μπαίνει κάτω από τραπέζια για να σηκώσει αντικείμενα με τον βραχίονά του.

Τα περισσότερα από τα άλλα ρομπότ της εταιρείας, όπως το ανθρωποειδές Atlas και το L3 (που παραπέμπει σε ρομποτικό υποζύγιο) είναι ογκώδη και θορυβώδη, σχεδιασμένα να λειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους. Το SpotMini είναι μια μικρότερη έκδοση του ρομπότ Spot της εταιρείας, προικισμένη με έναν νέο ειδικό βραχίονα στη ράχη, ικανό να σηκώνει ακόμα και αντικείμενα εύθραυστα όσο ένα ποτήρι. Με τον βραχίονα προσαρμοσμένο πάνω του, έχει βάρος 29,5 κιλά και μπορεί να λειτουργεί περίπου 90 λεπτά εάν έχει φορτιστεί πλήρως.

Το ρομπότ επίσης μπορεί να ανεβαίνει σε σκάλες και να αποφεύγει εμπόδια, να σηκώνεται αν πέφτει και να δίνει πράγματα σε ανθρώπους- παραπέμποντας σε ρομπότ που εμφανίζονταν κάποτε μόνο στην επιστημονική φαντασία.

Σημειώνεται πάντως ότι η Alphabet έχει αναφερθεί πως σκοπεύει να πουλήσει τη Boston Dynamics, μετά την απόρριψη των ρομπότ της από τον αμερικανικό στρατό.