ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ekloges-nd

Πότε θα υπάρξει σαφής εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ολοκληρώθηκε στις 19:00 η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ.
Οι κάλπες έκλεισαν και ήδη άρχισε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.
Τα αποτελέσματα από κάθε κάλπη θα αποστέλλονται στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ), στη Λεωφόρο Συγγρού, απ’ όπου θα γίνονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.
Η διαδικασία εξελίχτηκε ομαλά, με μόνη εξαίρεση τον βανδαλισμό του εκλογικού κέντρου στη Νέα Φιλαδέλφεια από ομάδα αντιεξουσιαστών.
Η σημερινή διαδικασία ήταν πιο γρήγορη, καθώς τα μέλη της ΝΔ δεν συμπλήρωναν την αίτηση επανεγγραφής, ούτε πλήρωναν αντίτιμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη, μέχρι τις 12:30 είχαν ψηφίσει περίπου 80.000 άτομα, έναντι 105.000 την ίδια ώρα στον πρώτο γύρο.
Σύμφωνα με πηγές από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη μέχρι τις 14:00 είχαν ψηφίσει περίπου 225.000 ψηφοφόροι και εκτιμούν ότι τελικά η συμμετοχή θα φτάσει περίπου τους 350.000 ψηφοφόρους.
Δηλαδή, εξηγούν, ότι θα ψηφίσει τελικά περίπου το 80%-85% σε σχέση με τον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών.
Επιπλέον κύκλοι του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ ανέφεραν τα εξής: «Μέχρι τώρα έχουμε ενδείξεις πως υπάρχει ισχυρό προβάδισμα και διακριτή διαφορά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Αμέσως μετά, ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης διέψευσε «όσα λέγονται και γράφονται για ορισμένες προβλέψεις». Ο ίδιος χαρακτήρισε «άκρως ικανοποιητική την προσέλευση», δεδομένων και των καιρικών συνθηκών.
Δικαίωμα ψήφου είχαν οι 404.000 που ψήφισαν και στον α’ γύρο των εκλογών της ΝΔ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η εικόνα για το νικητή της «γαλάζιας» κάλπης αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει περίπου στις 23:00.
Πηγή: newsbomb.gr