greece

«Πόλος έλξης» για το Ιράν η Ελλάδα

Ελληνικούς προορισμούς επισκέφτηκαν οι εκπρόσωποι εννέα ταξιδιωτικών πρακτορείων του Ιράν προκειμένου να γνωρίσουν περαιτέρω τα δημοφιλέστερα σημεία της Ελλάδας στο πλαίσιο «Ταξίδι εξοικείωσης» (FAM trip).

Ειδικότερα, το Familiarization (FAM) trip διήρκησε 4 ημέρες και περιλάμβανε ξενάγηση στην Αθήνα, την Επίδαυρο και το Ναύπλιο.

Το ταξίδι εξοικείωσης (FAM trip) για τους εκπροσώπους 9 ταξιδιωτικών πρακτορείων από το Ιράν αλλά κυρίως από την Τεχεράνη διοργάνωσαν η Turkish Airlines και το Travel Plan.

Σε συνέχεια των διεθνών εξελίξεων σχετικά με την οικονομική δραστηριοποίηση του Ιράν, η χώρα αποτελεί επιχειρηματικό πόλο έλξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο εξερχόμενος τουρισμός του Ιράν, που αριθμεί περίπου 80 εκ. κατοίκους, είναι μια από τις οικονομικές δραστηριότητες με εξαιρετικές προοπτικές και για την Ελλάδα.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η Turkish Airlines και το Travel Plan σχεδίασαν και υλοποίησαν το συγκεκριμένο FAM trip, με στόχο να παρουσιάσουν στα φιλοξενούμενα ταξιδιωτικά πρακτορεία έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Την αποψή του επί του θέματος εξέφρασε και ο Γενικός Διευθυντής της Turkish Airlines για την Αθήνα, Άλπ Γιαβουζεσέρ λέγοντας: «Στόχος του τοπικού γραφείου της Turkish Airlines στην Ελλάδα είναι να αποτελέσουμε στρατηγικό συνεργάτη της χώρας στον τουριστικό κλάδο.

Η συνεργασία μας με τοπικούς φορείς αλλά και σημαντικές εταιρείες του κλάδου όπως η Travel Plan, ενισχύει αυτή μας τη δέσμευση.

Το συγκεκριμένο FAM trip αποτελεί κομμάτι από σειρά αντίστοιχων δραστηριοτήτων που έχουμε προγραμματίσει για το 2016».

Από την άλλη πλευρά ο Γενικός Διευθυντής του Travel Plan για την Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κώστας Γκιόκας επισήμανε:

«Στα πλαίσια της περαιτέρω ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του Travel Plan στον εισερχόμενο τουρισμό, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μας δόθηκε η δυνατότητα να φιλοξενήσουμε στη χώρα μας σημαντικούς τουριστικούς εκπροσώπους του Ιράν, μίας αγοράς που μπορεί να προσφέρει πολλά στον τόπο μας.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ιδιαίτερα, πως η μακροχρόνια στενή μας συνεργασία με την Turkish Airlines αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στις προσπάθειες που καταβάλλουμε».

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr