Πρώην στέλεχος Google: Τα iPhone είναι καλύτερα από τα Android για φωτογραφίες

Ο Vic Gundotra, πρώην αντιπρόεδρος μηχανικής στην Google, που έχει συνδέσει το όνομά του με το Google+ και το τμήμα mobile για πολλά χρόνια, εξηγεί γιατί τα Android smartphones δεν είναι τόσο καλά όσο νόμιζε συγκριτικά με το iPhone 7, όσον αφορά στη λήψη φωτογραφιών.

Σύμφωνα με τον Gundotra, ο κύριος λόγος που τα Android smartphones δεν μπορούν να έχουν εξαιρετικές κάμερες όπως το iPhone 7, είναι ότι το Android είναι open source και πρέπει να παραμένει “ουδέτερο” προς όλους τους κατασκευαστές.

Ο ίδιος εξηγεί επίσης γιατί δεν θα αγόραζε ποτέ Android κινητό για φωτογραφία.

“Εδώ είναι το πρόβλημα: Είναι Android. Το Android είναι ένα open source λειτουργικό σύστημα (ως επί το πλείστον), το οποίο πρέπει να είναι ουδέτερο για όλα τα μέρη. Αυτό ακούγεται καλό μέχρι να μπεις στις λεπτομέρειες. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί ένα τηλέφωνο της Samsung έχει μια σύγχυση και μπερδεμένη σειρά στις επιλογές φωτογραφιών; Πρέπει να χρησιμοποιήσω τη φωτογραφική μηχανή της Samsung; Ή την κάμερα του Android; Samsung Gallery ή Google Photos;”

Φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος με το iPhone 7.
Φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος με το iPhone 7.

Συνέχισε λέγοντας ότι για να μπορέσει η Google να εφαρμόσει καινοτομίες που έγιναν από άλλες εταιρείες όπως Samsung, LG και HTC μέσω του κατάλληλου API, θα μπορούσαν χρειαστούν χρόνια. Μια άλλη πτυχή που επισημαίνει ο πρώην VP της Google είναι το επίπεδο υπολογιστικής φωτογραφίας που απαιτείται για τις κάμερες αυτές σήμερα και το γεγονός ότι η Google έχει υποχωρήσει τελευταία.

Ωστόσο, η Apple αναπτύσσεται, καθώς δεν έχει όλους αυτούς τους περιορισμούς και όλες οι καινοτομίες που κάνει μπορούν να συμπεριληφθούν εύκολα στα iPhones με μια απλή ενημέρωση λογισμικού.

“Η Apple δεν έχει όλους αυτούς τους περιορισμούς. Καινοτομεί στο υπάρχον hardware και απλά ενημερώνει το λογισμικό με τις τελευταίες καινοτομίες (όπως το portrait mode). Συμπέρασμα: Εάν ενδιαφέρεστε πραγματικά για τη καλή φωτογραφία, αποκτάτε ένα iPhone. Εάν δεν σας πειράζει να είστε μερικά χρόνια πίσω, αγοράστε ένα Android”, δήλωσε ο Gundotra.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Gundotra πριν από 5 χρόνια είχε δηλώσει πως η Google είναι “αφοσιωμένη στο να κάνει τις κάμερες των Nexus εξαιρετικά καλές”.

Πηγή: Techblog.gr