obama-735x459

Πρωτοβουλία κατά της οπλοκατοχής από τον Μπαράκ Ομπάμα

Νέες δράσεις για την επέκταση των ελέγχων ιστορικού στις πωλήσεις όπλων αναμένεται να λάβει την επόμενη εβδομάδα ο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με πηγές του Λευκού Οίκου.

Η σειρά των δράσεων αυτών περιγράφονται από τις πηγές αυτές ως άμεση και εβρισκόμενη εντός πλαισίου της υπόσχεσης του αμερικανού προέδρου για λήψη μέτρων που θα μπορούσαν να μειώσουν τον αριθμό των θανάτων από την οπλοχρησία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Μπαράκ Ομπάμα θα προτιμούσε οι σχετικές αποφάσεις να ληφθούν από το Κογκρέσο, ωστόσο κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο.

Τα σχέδια του προέδρου δεν είναι ακόμα έτοιμα και όσοι βρίσκονται κοντά στη διαδικασία αυτή προειδοποιούν ότι απρόβλεπτες καταστάσεις θα μπορούσαν να καθυστερήσουν μια ανακοίνωση.

Ωστόσο, υπέρμαχοι των ελέγχων στη χρήση όπλων αναμένουν οι νέες πρωτοβουλίες του Μπαράκ Ομπάμα να αποκαλυφθούν πριν από το ετήσιο μήνυμα του προέδρου που είναι ορισμένο φέτος για τις 12 Ιανουαρίου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει επανειλημμένα εκφράσει απογοήτευση και θυμό για τα περιστατικά μαζικών δολοφονιών που σημειώνονται συχνά στις ΗΠΑ. Όπως έχει πει, δεν θα έπρεπε να είναι τόσο εύκολο για κάποιον που θέλει να βλάψει συνανθρώπους του να μπορεί να έχει στην κατοχή του όπλα.