ΕΙΔΗΣΕΙΣ
KINITI TILEFWNIA

Προσοχή σε τηλεφωνικές απάτες – Επιτήδειοι βάζουν και παιδιά στο κόλπο

Για πολλά περιστατικά με απόπειρες τηλεφωνικής απάτης, ενημερώθηκε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, που ερευνά τις σχετικές καταγγελίες πολιτών.

Οι επιτήδειοι, τηλεφωνούν στα ανυποψίαστα θύματα τους με απόκρυψη και μια παιδική φωνή απευθύνεται στη γυναίκα ή στον άνδρα που απαντά, λέγοντας «μπαμπά» ή «μαμά» αντίστοιχα, υποστηρίζοντας ότι χτύπησε πολύ άσχημα από αυτοκίνητο και αιμορραγεί. Πριν το θύμα καταλάβει τι έχει συμβεί, ένα άτομο μεγαλύτερο παίρνει το τηλέφωνο, υποστηρίζοντας πως είναι γιατρός από γνωστό νοσοκομείο και πως το παιδί είναι σε κακή κατάσταση και πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη πόλη με ελικόπτερο. Ζητάει μάλιστα 4.000 ευρώ άμεσα, για τα έξοδα του ελικοπτέρου και αν απαντήσει το θύμα, «δεν έχω» τότε το ποσό πέφτει στις 2.000 ευρώ και ο επιτήδειος ρωτάει αν υπάρχουν χρήματα στο σπίτι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Press724, τα τηλεφωνήματα δεν απευθύνονται σε συγκεκριμένα άτομα, αλλά στο «ψαχνό».

Σήμερα, τουλάχιστον 2  παρόμοια τηλεφωνήματα έγιναν σε υπαλλήλους υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν πολλές παρόμοιες καταγγελίες, από τις περιοχές της Καλαμαριάς και της Ανάληψης.