ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πούτιν: Η ρωσοφοβία είναι αντιπαραγωγική και δεν θα κρατήσει για πάντα

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε σήμερα την «αντιπαραγωγική ρωσοφοβία, η οποία όμως δεν θα κρατήσει για πάντα», σε μία παρέμβαση στο περιθώριο του διεθνούς οικονομικού φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Αυτή η «ρωσοφοβία», σύμφωνα με τον ρώσο πρόεδρο, συνδέεται με την ανάδυση ενός πολυπολικού κόσμου, κυρίως χάρη στις προσπάθειες της Ρωσίας, που δεν αρέσει σε κάποιους οι οποίοι επιβάλλουν στη Μόσχα «οικονομικούς περιορισμούς, το αποτέλεσμα των οποίων είναι εντελώς μηδαμινό».

Ο πρόεδρος Πούτιν απέρριψε τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα προσπάθησε να επηρεάσει το αποτέλεσμα εκλογικών αναμετρήσεων, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Γαλλία: «Είμαι πεπεισμένος πως κανείς χάκερ δεν μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών σε μία χώρα».

«Οι χάκερ μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε χώρα. Αν είναι πατριώτες, θα συμβάλουν σε αυτό που είναι επωφελές για τη Ρωσία», προσέθεσε διευκρινίζοντας ωστόσο: «Ως κράτος δεν υποστηρίζουμε αυτό το είδος των επιχειρήσεων και δεν προτιθέμεθα να το κάνουμε στο μέλλον. Αντίθετα θα το καταπολεμήσουμε».