ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πορεία στην Θεσσαλονίκη απο αντιεξουσιαστές κατα της στοχοποίησης της κατάληψης Mundo Nuevo

Στις επτά η προγραμματισμένη συγκέντρωση διάφορων ομάδων αντιεξουσιαστών με θέμα την «στοχοποίηση της κατάληψης Μundo Nuevo» στην Καμάρα ξεκίνησε και δεν ήταν μόνο αυτός ο κεντρικός άξονας των αιτημάτων τους. Διαδήλωναν επίσης για την παράνομη φυλάκιση της Ηριάννας και για την στοχοποίηση της Μundo Nuevo κατά του δημοσιογράφου Δημήτρη Παπανίκου που είχε γράψει πρόσφατα ένα άρθρο για τη συγκεκριμένη κατάληψη.

Στις οκτώ παρά τέταρτο ξεκίνησε η πορεία από την Καμάρα , διέσχισαν την Εγνατία μέχρι την Αγίας Σοφίας και μετά κατέβηκαν στην Τσιμισκή. Στην Τσιμισκή ήδη είχαν αρχίσει να κλείνουν γνωστά πολυκαταστήματα και η κίνηση είχε σταματήσει.

Η πορεία στην συνέχεια ανέβηκε από την Βενιζέλου και κατευθύνθηκαν οι ομάδες των αντιεξουσιαστών στην Εγνατία στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου και σταμάτησαν για λίγο. Εκεί ήταν παραπάνω από 400 άτομα διαδηλωτές και φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών που φύλαγαν την είσοδο των γραφείων.

Με συνθήματα όπως «ες ες ες ες Μπάτσοι δικαστές» και «Λευτεριά στην Ηριάννα» για δέκα λεπτά  σταματήσαν έξω από τα γραφεία και μετά συνέχισαν στην Εγνατία και κατευθύνθηκαν στην Καμάρα και πάλι, όπου τέλειωσε η πορεία που διεξήχθη χωρίς κανένα επεισόδιο.