ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτικοί αγγελικά πλασμένοι

Άρθρο   του Ευάγγελου Ραφτόπουλου

Ο σοφός λαός σε ένα κρεσέντο πολυχρόνιας βιοτικής παρατήρησης και πείρας, διατρανώνει τη πεποίθησή του ότι οι πολίτες μιας χώρας έχουν τους πολιτικούς που τους πρέπουν.

Με λίγα λόγια και σαφή, ο κάθε πολίτης αγάλλεται  με τα σκάνδαλα, τα λάθη, τα ψεύδη και τις κίβδηλες υποσχέσεις των ηγετών του και επιθυμεί διακαώς να τους μοιάσει.

Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι η κάπως έτσι, αλλά ο χορός που ιδανικά χορεύουν οι δεινοί πολιτικοί –χορευτές ανοίγει το κύκλο του μόνο για τους επιτήδειους, τους δαιμόνιους και τους ραδιούργους.

Οι υπόλοιποι παραμένουν μακράν της δόξας, των προνομίων και της εξουσίας.

Δεν είναι καθόλου απορίας άξιον το γεγονός ότι υπερίπτανται με σχετική άνεση οι προνομιούχοι πολιτικοί-μετά των οικογενειών τους βεβαίως βεβαίως-σε φορολογικούς παραδείσους, όπου επενδύουν τον οβολό τους και όταν τούτο γίνει γνωστό, έχουν τις αδικαιολόγητες δικαιολογίες έτοιμες.

Ούτε όμως απουσιάζουν από διάφορες λίστες, με τα ονόματά τους να λάμπουν, όσο αυτοί με ένοχες διαδρομές βρίσκουν τον τρόπο, τη τέχνη και το χώρο διαφύλαξης των τιμημένων και μουσκεμένων από ιδρώτα χρημάτων τους.

Σε τι λοιπόν μοιάζει ο εργατικός και ευσυνείδητος πολίτης με τους αστούς πολιτικούς του, που του τάζουν, του υπόσχονται προεκλογικά για να εξαφανισθούν μετεκλογικά;

Η ευκολία με την οποία οι φερέλπιδες η οι πολύπειροι πολιτικοί ομιλούν για αλλαγή, σαρωτική  όπως διατείνονται , δεν υποκρύπτει τίποτε περισσότερο, παρά την διατήρηση των πραγμάτων ως έχουν.

Θυμόμαστε όλοι ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο στη χώρα μας, αλλά οι αξίες και οι αρχές απαξιώθηκαν, ρηχοί και αμόρφωτοι άνθρωποι κυριαρχούν στη πολιτική, οικονομική, πολιτισμική ζωή μας  και ικανοί, μορφωμένοι, άξιοι περιθωριοποιούνται.

Η υψηλή αυτοεκτίμηση και ο αυτοσεβασμός αποτελούν  τις βάσεις που πρέπει να στηριχθούμε για να επιβιώσουμε, αγνοώντας συστηματικά τους αναρριχητές της εξουσίας.

Μόνο έτσι, με τη περιφρόνηση που οφείλουμε να δείξουμε, θα καταφέρουμε να αναγκάσουμε τους πολιτικούς να αλλάξουν συμπεριφορά και να υπολογίσουν το λαό που κυβερνούν.-

Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Άρθρα-Απόψεις»  δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι απαραίτητα του press724.gr.