exarcheia

Ποιος ήταν ο Χαμπίμπι των Εξαρχείων που δολοφονήθηκε την Τρίτη

Ο άνθρωπος με τα πολλά πρόσωπα καθώς έφερε πολλές διαφορετικές ταυτότητες για να διατηρεί κρυφή την πραγματική του, ήταν ο περιβόητος Χαμπίμπι, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το πρωί της Τρίτης από δύο κουκουλοφόρους στην πλατεία Εξαρχείων.

Ο 36χρονος Αιγύπτιος έπεσε θύμα ενέδρας θανάτου το πρωί της Τρίτης, λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από την πλατεία Εξαρχείων.

Σε ό,τι αφορά τις πολλές του ταυτότηες, ο Α.Μ, όπως είναι τα αρχικά του, είχε προσαχθεί από την Αστυνομία πέντε φορές στο παρελθόν επιδεικνύοντας κάθε φορά και μία διαφορετική ταυτότητα. Είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών, για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και για παράνομη οπλοκατοχή

Ο Χαμπίμπι ήταν γνώριμη φιγούρα της πλατείας, καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κυκλοφορούσε καθημερινά κρατώντας ένα μπρελόκ και φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών.

Το βασικό σενάριο που εξετάζει η Αστυνομία για το έγκλημα είναι να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε μέλη της μαφίας ναρκωτικών στα Εξάρχεια. Ο Χαμπίμπι είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης παραισθησιογόνων ουσιών, στο οποίο ηγούνται γνωστοί στην Ασφάλεια άνδρες αλβανικής καταγωγής. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το κατά πόσο κάποιος από τους «αρχηγούς» ήθελε να τον βγάλει από τη μέση λόγω προστριβών στη συνεργασία μαζί του.

Το θύμα είχε πάνω του χθες, Τρίτη, δύο κινητά τηλέφωνα ρυθμισμένα στην αραβική γλώσσα, τα οποία θα μπουν στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για να αναζητηθούν τυχόν αξιοποιήσιμες επικοινωνίες.

Όπως σημειώνουν πρόσωπα που γνωρίζουν καλά την περιοχή, η κατάσταση παραμένει εκτός ελέγχου των αρχών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγαλέμποροι οι οποίοι δρουν χωρίς κανένα φραγμό.

ΠΗΓΗ  News.gr