Ποινή φυλάκισης 40 μηνών στον 23χρονο Ρομά για τους άσκοπους πυροβολισμούς

Σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο 23χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο Μενίδι για άσκοπους πυροβολισμούς.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της απόφασης και αφού το δικαστήριο είχε κρίνει ότι η ποινή του δεν είναι ούτε εφέσιμη ούτε εξαγοράσιμη ο συνήγορος του Γιάννης Γλύκας, υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της έδρας.

Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η διαδικασία χωρίς να κηρυχθεί το πέρας και πλέον αναμένεται διαφορετική σύνθεση προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα.

Εφόσον απορριφθεί το αίτημα, τότε το δικαστήριο θα αποφανθεί αν θα του δοθεί ανασταλτικό στην έφεση επί τριετίας.

Γεγονός που πρακτικά σημαίνει πως μετά την αίτηση εξαίρεσης το αρμόδιο δικαστήριο θα αποφασίσει για την τελική ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου.

Ο συνήγορος έκανε λόγω για παραγγελία εξόντωσης, καθώς ο εντολέας του ομολόγησε την πράξη του, αλλά υπάρχει έντονο κλίμα. Τέλος εξέφρασε την συμπαράστασή του στην οικογένεια.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ομολόγησε ότι πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και όχι με πιστόλι, από το οποίο προήλθε η σφαίρα που σκότωσε το 11χρονο αγόρι.