ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πιτσιλής : Ετοιμάζονται οι οδηγίες για τον έλεγχο των εταιρειών που μετέφεραν πλασματικά την έδρα τους σε γειτονικές χώρες

Στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm 97.8  μίλησε ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. Γιώργος Πιτσιλής. Ο διοικητής έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τις αλλαγές στα πρόστιμα και τις ποινές για την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν, σύμφωνα και με την τροπολογία που κατατέθηκε στην βουλή.
Σχετικά με τον έλεγχο των εταιριών που μετέφεραν πλασματικά την έδρα τους σε γειτονικές χώρες, ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι η Α.Α.Δ.Ε. έχει στη διάθεσή της συγκεκριμένα στοιχεία και σοβαρές ενδείξεις παραβατικότητας για αυτές τις περιτπώσεις.
«Ετοιμάζουμε αυτή την στιγμή τις ελεγκτικές οδηγίες για τον έλεγχο των περιπτώσεων αυτών, γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει ελεγκτικά στην χώρα και θέλει προσεκτικά βήματα έτσι ώστε οι καταλογισμοί που θα γίνουν να είναι τεκμηριωμένοι και να μην καταπέσουν τα δικαστήρια. Σύντομα θα προχωρήσουμε σε πολύ δραστικές ενέργειες» σημείωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ.