ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πιο κοντά στην Α1 ο Ηρακλής, τελικοί με Φάρο

Ο Φάρος περίμενε τον αντίπαλό του στους τελικούς, αφού απέκλεισε το περασμένο Σάββατο (13/5) τον Δούκα με δύο νίκες στα πλέι οφ. Τελικά, αυτός θα είναι ο Ηρακλής που έκανε το 3-2 στη σειρά με τον μαχητικό Αίολο και πλέον μία από τις δύο ομάδες θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο για την Stoiximan.gr Basket League μετά τον Πανιώνιο.

Aπό νωρίς, οι γηπεδούχοι του Βαγγέλη Αλεξανδρή έδειξαν πρόθυμοι να ελέγξουν το παιχνίδι. Η διαφορά ανέβηκε γρήγορα σε διψήφια μεγέθη (24-13, στο 12′), ενώ λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου εκτοξέυτηκε στο +16 (38-22). Το ημίχρονο έκλεισε τελικά με σκορ 40-27, ενώ το μοτίβο παρέμεινε ίδιο και στην τρίτη περίοδο (56-42, στο 30′). Εκεί όμως ήρθε η ώρα της αντεπίθεσης για τους φιλοξενούμενους που πλησίασαν γρήγορα στους τρεις (58-55, στο 34′). O Τότσιος έδωσε ανάσα στον Ηρακλή με δυο καλάθια και ο Αίολος δεν κατάφερε να επιστρέψει ξανά στη διεκδίκηση με το τελικό 68-60 να χαρίζει την πρόκριση στους Θεσσαλονικείς.

Υπενθυμίζεται πως Ηρακλής και Φάρος μεταφέρουν από μία νίκη από την regular season και την άνοδο θα πάρει η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες με το σκορ ήδη στο 1-1. Το πλεονέκτημα έδρας ανήκει στον «Γηραιό» κι έτσι το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στο «Ιβανώφειο».