ΕΙΔΗΣΕΙΣ
YAHOO

Περικόπτει το 10% των εργαζομένων της η Yahoo

Περικοπές, αλλαγές στη διοίκηση και απολύσεις προσωπικού φέρεται να έρχονται στη Yahoo, σύμφωνα με το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Συγκεκριμένα όπως αναμετέδωσαν τα ξένα Μέσα η εταιρεία ετοιμάζεται να προχωρήσει σε περικοπή του εργατικού της δυναμικού κατά 10%.

Πηγές προσκείμενες στο ζήτημα, ανέφεραν πως η κίνηση θα αφορά περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας από όλα τα τμήματα ενώ διευκρίνισαν πως οι περικοπές μπορεί να ξεκινήσουν ήδη από αυτόν τον μήνα.

Αν και όπως είπαν οι περικοπές θα επηρεάσουν όλα τα τμήματα, ο τομέας της ενημέρωσης, οι ευρωπαϊκές δραστηριότητες, καθώς και το τεχνικό τμήμα που στηρίζει τις υπηρεσίες της εταιρείας, αναμένεται να «πληγούν» ιδιαίτερα.

Από πλευράς της η εταιρεία αρνήθηκε, μέχρι στιγμής, να σχολιάσει τα σχετικά δημοσιεύματα, παρόλο που έχει παραδεχτεί πως θα προχωρήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσής της.

Ειδικότερα την Τετάρτη η Yahoo είχε δηλώσει στο Business Insider πως θα αναγγείλει τα πρόσθετα σχέδια της για «πιο εστιασμένες υπηρεσίες», πριν ή κατά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του δ΄ τριμήνου, τα οποία αναμένονται εντός των επόμενων εβδομάδων.

Να υπενθυμίσουμε πως η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα τα τελευταία χρόνια, και οι προσπάθειες για αντιστροφή της τάσης από την διευθύνουσα σύμβουλο, Marissa Mayer, έχουν σε μεγάλο βαθμό αποτύχει, ενώ οι ακτιβιστές επενδυτές ζητούν αλλαγή.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί επενδυτές ζητούν οι απολύσεις να φτάσουν τις 3.000 ενώ δεν λείπουν κι εκείνοι που θέλουν την Mayer εκτός διοίκησης. Ήδη τον τελευταίο χρόνο η εταιρεία μείωσε κατά 14% το προσωπικό της, ο αριθμός του οποίο συνεχίζει να ξεπερνά τις 10.000.

Τέλος, αυτή την εβδομάδα, η Starboard Value LP κάλεσε την εταιρεία να αναδιοργανώσει την διοίκηση και να μεταρρυθμίσει την στρατηγική της.