ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παπακωνσταντίνου: Ο Βενιζέλος περίμενε να γίνει πρωθυπουργός

Πάνω από έξι φορές αναφέρεται στο βιβλίο του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και διάδοχο του στο υπουργείο Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου περιγράφει με όχι καλά λόγια τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τις πρακτικές που χρησιμοποίησε για να πάρει τελικά τη θέση του στο υπουργείο οικονομικών. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου περιγράφει μια σκηνή η οποία διαδραματίστηκε έπειτα από ένα υπουργικό συμβούλιο όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε μιλήσει επικριτικά. Εκεί ο κύριος Παπακωνσταντίνου ουσιαστικά περιγράφει πως ο κύριος Βενιζέλος τον προειδοποίησε για τη διαδοχή στο υπουργείο καθώς για να απαντήσει στα παράπονα Παπακωνσταντίνου για τις επικρίσεις του απάντησε με τη φράση «πρέπει να καταλάβεις και ο δικός σου ο χρόνος τελειώνει».

Σε άλλο σημείο του βιβλίο και ενώ ο κύριος Βενιζέλος έχει πάρει τη θέση στο υπουργείο οικονομικών ο κύριος Παπακωνσταντίνου είχε αποκομίσει την αίσθηση πως ο κύριος Βενιζέλος προσπαθούσε να υποκαταστήσει τον Παπανδρέου ενώ ο κύριος Παπακωνσταντίνου εκτιμά πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε εκφράσει αντιρρήσεις για τον Λουκά Παπαδήμο επειδή πίστευε πως θα μπορούσε να είναι ο ίδιος στη θέση του πρωθυπουργού.

Υπάρχουν και άλλες επικριτικές αναφορές για το πρόσωπο Βενιζέλου από τον κύριο Παπακωνσταντίνου ο οποίος όμως δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως στο θέμα του PSI ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε πολλή καλή δουλειά.

Πηγή: newpost