ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέθανε η Iταλίδα σχεδιάστρια μόδας Λάουρα Μπιατζιότι

Πέθανε η ιταλίδα σχεδιάστρια μόδας Λάουρα Μπιατζιότι σε ηλικία 73 χρόνων, από ανακοπή καρδιάς.

Η Μπατζιότι πρόσφτα είχε υποστεί ένα βαρύτατο εγκεφαλικό με αποτέλεσμα να πάθει ανεπανόρθωτη βλάβη, ενώ οι γιατροί έκαναν λόγο για εγκεφαλικό θάνατο.

Υπήρξε πρωτοπόρος στην εξαγωγή των ιταλικών ρούχων σε μακρινές αγορές όπως στην Κίνα (με το ντεφιλέ που παρουσίασε το 1988) και στην πρώην Σοβιετική Ένωση (το 1995).

Ξεκίνησε την καριέρα της το 1965 εργαζόμενη στο πλευρό της μητέρας της Ντέλια, η οποία μόλις είχε ανοίξει ένα ατελιέ στη Ρώμη, σχεδιάζοντας τις στολές του ιπτάμενου προσωπικού της αεροπορικής εταιρίας Alitalia.

Η νεαρή Λάουρα αρχικά πραγματοποιούσε τη διανομή ενδυμάτων μεγάλων ονομάτων της υψηλής ραπτικής πριν παρουσιάσει την πρώτη της κολεξιόν «Laura Biagiotti» το 1972 στη Φλωρεντία.
Με μια ομάδα άλλων σχεδιαστών, όπως οι Τζιανφράνκο Φερέ και Οτάβιο Μισόνι, αποφασίζουν να μεταφέρουν το κέντρο της ιταλικής μόδας από τη Φλωρεντία στο Μιλάνο.

Από το 1980 ζούσε και εργαζόταν σε έναν πύργο του 11ου αιώνα στα περίχωρα της Ρώμης τον οποίο είχε αναπαλαιώσει μαζί με τον σύζυγό της Τζιάνι, ο οποίος απεβίωσε το 1996.

Η Λάουρα Μπιατζιότι, ήταν, επίσης γνωστή στη χώρα της τόσο για την υποστήριξή της στις τέχνες, όσο και για τις χορηγίες που προσέφερε για την αποκατάσταση πολλών ιστορικών ιταλικών κτιρίων.