ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάτρα: Ο «Γολγοθάς» μιας άνεργης μητέρας με εννέα παιδιά που έμεινε χήρα

Τον δικό της «Γολγοθά» ανεβαίνει μία άνεργη μητέρα εννέα παιδιών, που ζει την οικογένειά της με μοναδικό εισόδημα τα 445 ευρώ το μήνα από τη σύνταξη χηρείας που λαμβάνει, μετά τον θάνατο του συζύγου της, το 2013.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thebest.gr, η Ανδριάννα Κούστη από την Αλβανία, ήρθε στη χώρα μας πριν από 27 χρόνια, σε ηλικία μόλις 17 ετών. Παντρεύτηκε στην Πάτρα και με τον σύζυγό της απέκτησαν εννέα παιδιά. Όμως το 2013, ο άντρας της απεβίωσε και έτσι έμεινε μόνη, να μεγαλώνει τα παιδιά της με την σύνταξη χηρείας. Τα δύο παιδιά της σπουδάζουν και τα υπόλοιπα επτά είναι ανήλικα.

Η γυναίκα, η οποία είναι άνεργη, υποστηρίζει πως δικαιούται μία θέση εργασίας στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, όπου ο σύζυγός της εργαζόταν ως τραυματιοφορέας. Ωστόσο, δεν μπορεί να διεκδικήσει τη θέση, επειδή δεν διαθέτει την ελληνική υπηκοότητα.

Εξαιτίας της γραφειοκρατίας και του γεγονότος ότι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει το παράβολο των 3.000 ευρώ που απαιτείται, δεν μπόρεσε να αποκτήσει τα έγγραφα για την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας.

Τώρα το μόνο που ζητά η κ. Κούστη, είναι η αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε να μπορέσει να περάσει από την αρμόδια επιτροπή και να αποκτήσει την πολυπόθητη υπηκοότητα, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια σε αναζήτηση εργασίας.