ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Χάινκες επιστρέφει στο… σπίτι του! – Η υποδοχή από την Μπάγερν

Η επιστροφή του Γιουπ Χάινκες στην Μπάγερν είναι γεγονός. 

Η διοίκηση των «Βαυαρών» ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον 72χρονο τεχνικό μέχρι το τέλος της περιόδου, με τον έμπειρο προπονητή να επιστρέφει στον πάγκο μετά από 4 χρόνια, όταν είχε αποχωρήσει για να αναλάβει ο Πεπ Γκουαρντιόλα κι ενώ είχε σαρώσει όλους τους τίτλους της σεζόν 2012/2013 (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League).

Ο Χάινκες, αφότου έφυγε από την Μπάγερν, είχε ανακοινώσει την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Αυτό διήρκησε 4 χρόνια, καθώς αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε και επανεργοποιείται και πάλι, με σκοπό να βγάλει την ομάδα από το αγωνιστικό αδιέξοδο που βρίσκεται (-5 από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ και βαριά ήττα με 0-3 από την Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League).

«Μεταξύ της Μπάγερν και του Γιουπ Χάινκες υπάρχει μεγάλος σεβασμός. Οι συζητήσεις που έγιναν με τον Ούλι Χένες και τον Χασάν Σαλιχάμιτζιτς το απέδειξαν. Είμαστε αρκετά χαρούμενοι για την έναρξη της συνεργασίας αυτής και ευγνώμονες. Ο Χάινκες είναι ο ιδανικός προπονητής για την Μπάγερν αυτή την στιγμή», δήλωσε μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε.

Ο πολύπειρος τεχνικός από την πλευρά του επισήμανε: «Δεν θα μπορούσα να επιστρέψω σε καμία άλλη ομάδα στον κόσμο εκτός της Μπάγερν. Η καρδιά μου ανήκει σε αυτή. Η προπονητική ομάδα και εγώ θα παρουσιάσουμε ό,τι καλύτερο μπορεί να παρουσιάσει η ομάδα στους οπαδούς της αρκετά σύντομα».