ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Στ. Κοντονής νομιμοποίησε την Επιτροπή Εξομάλυνσης της FIFA στην ΕΠΟ

«Σήμερα δίνουμε το νομικό υπόβαθρο λειτουργίας της Επιτροπής Εξομάλυνσης για να βάλουμε τελεία σε ένα καθεστώς σήψης και διαφθοράς που επικρατούσε στο ποδόσφαιρο».

Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, υπεραμυνόμενος της τροπολογίας που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, με την οποία νομιμοποιεί τη διοίκηση που όρισε η FIFA στην ΕΠΟ.

«Σκοπός της ρύθμισης είναι να ασκεί η Επιτροπή Εξομάλυνσης νομίμως το έργο της για την αντιμετώπιση της κατάστασης που επικρατεί στο ποδόσφαιρο, με τις ενέργειες και τις κατευθύνσεις της FIFA», συνέχισε ο πολιτικός προϊστάμενος του Αθλητισμού, κατηγορώντας παράλληλα της Νέα Δημοκρατία ότι δεν έπραξε το ελάχιστο για να αντιμετωπίσει το καθεστώς που υπήρχε.

«Η διαφθορά ενδημούσε επί χρόνια στο ποδόσφαιρο και είχε κάλυψη από υψηλούς πολιτικούς προστάτες, που δήλωναν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα με βάση τις συμφωνίες που υπέγραψε το ελληνικό κράτος. Εμείς καταφέραμε να δώσουμε τέλος στο καθεστώς ανομίας που παρήγαγε αυτές τις παθογένειες», υποστήριξε ο κ. Κοντονής.

«Αποδείξαμε ότι όταν μία κυβέρνηση έχει πάρει στα σοβαρά τις παθογένειες αυτές και έχει την πολιτική βούληση να τα βάλει με τους ισχυρούς και να εξομαλύνει το σύστημα διαφθοράς τα καταφέρνει, όχι μόνο γιατί υπάρχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά γιατί έχει μαζί της τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία», κατέληξε.