ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ενισχύει το θωρηκτό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ»

Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης αποφάσισε χθες την έγκριση δαπάνης 7.500 ευρώ ως  ενίσχυση για τις εργασίες μερικής συντήρησης και καθαριότητας του θρυλικού θωρηκτού «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», που θα παραμείνει ελλιμενισμένο στην πόλη μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου.

Είχε προηγηθεί εισήγηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Θ. από το μέλος του Πάνο Καρδαρά, που επισκέφθηκε επανειλημμένα το ιστορικό πλοίο και ενημερώθηκε για τις ανάγκες σε επίπεδο διάφορων εργασιών συντήρησης και καθαριότητας, ώστε να είναι καλύτερες οι συνθήκες τόσο για το πλήρωμα, όσο και για τις δεκάδες χιλιάδες των επισκεπτών.

Προκειμένου μάλιστα να διαμορφωθεί μια εικόνα των αναγκών ο κυβερνήτης του «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» έστειλε επιστολή προς τον κ. Καρδαρά, ενώ στο πλοίο πραγματοποίησαν επίσκεψη ο πρόεδρος Κων. Μέλλιος και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. του ΟΛΘ.

 Στην επιστολή του ο Αρχιπλοίαρχος Σ. Χαραλαμπόπουλος ανέφερε:

«Αξιότιμε κύριε Καρδάρα,

Όπως ήδη γνωρίζετε το Θρυλικό πλοίο Θ/Κ Γ.ΑΒΕΡΩΦ έχει καταπλεύσει στο Λιμένα Θεσσαλονίκης από τις 7 Οκτωβρίου και θα παραμείνει μέχρι τις 21 Νοεμβρίου προκειμένου να έρθουν σε επαφή, όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι της Συμπρωτεύουσας και της Βορείου Ελλάδος με το σημαντικότερο Ζωντανό Μνημείο της Σύγχρονης Ναυτικής Ιστορίας της Ελλάδος.

Το ταξίδι του Θ/Κ Γ.ΑΒΕΡΩΦ στη Θεσσαλονίκη ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, το οποίο στέφθηκε με επιτυχία ως αποτέλεσμα της Ναυτοσύνης που διαπνέει τα στελέχη του Πολεμικού μας Ναυτικού, αλλά και της συνδρομής του Ιδιωτικού Φορέα, χωρίς τη συμμετοχή του οποίου δεν θα ήταν δυνατή η επίτευξη του.

Ορμώμενος από το αίσθημα Εθνικής συνείδησης που πιστεύω ότι διακατέχει τον Οργανισμό σας, και στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης θα ήθελα να ζητήσω την βοήθειά σας ώστε να πραγματοποιηθεί η ενεργοποίηση του δικτύου υγιεινής και πλύσεως του πλοίου.

Η εκτέλεση της εργασίας αυτής θα βοηθήσει καταλυτικά στην βελτίωση των συνθηκών διαβιώσεως του πληρώματος και στην επίτευξη μεγαλύτερης αυτονομίας κατά την διάρκεια ταξιδιών. Σας επισυνάπτω σχετική μελέτη προτεινόμενων εργασιών και απαιτούμενων υλικών για την εκτέλεση της εν λόγω ενεργοποιήσεως. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Αρχιπλοίαρχος Σ. Χαραλαμπόπουλος ΠΝ Κυβερνήτης»

Π. Καρδαράς: Πίστη στα ιστορικά σύμβολα

Μετά την έγκριση της δαπάνης ο κ. Καρδαράς δήλωσε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί εγκρίθηκε η δαπάνη, που εισηγήθηκα στο Δ.Σ. του Ο.Λ.Θ. για ενίσχυση του θωρηκτού «Αβέρωφ». Θεωρώ ότι έτσι συμβάλλουμε με πράξεις στη διατήρηση των σημαντικών ιστορικών συμβόλων της πατρίδας μας και δίνουμε το μήνυμα ότι είμαστε κοντά στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες του Πολεμικού Ναυτικού, που όλες αυτές τις μέρες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την ξενάγηση των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών του πλοίου από τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.»