ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ζουράρις διαφωνεί με Καμμένο για τον Μουζάλα: Δεν χρειάζεται να παραιτηθεί ούτε να ζητήσει συγνώμη

Διαφωνεί με τον Πάνο Καμμένο που ζητά την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Ζουράρις.

Μιλώντας στο radio1d.gr ο κ. Ζουράρις είπε ότι ο κ. Μουζάλας «δεν χρειάζεται ούτε να παραιτηθεί, αλλά ούτε καν να ζητήσει συγγνώμη για μια γκάφα, για ένα γλωσσικό ολίσθημα, για μια ανοησία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μάλιστα, σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν να εμμένουμε σε τέτοια θέματα, «περί όνου σκιάς», όπως χαρακτηριστικά είπε, και απέδωσε την «γκάφα» του κ. Μουζάλα στην κόπωση αλλά και στις συνεχείς επαφές του υπουργού με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τους παράγοντες των Βρυξελλών, οι οποίοι συστηματικά, όπως ανέφερε, αποκαλούν «Μακεδονία» τα Σκόπια.

Σύμφωνα με τον κ. Ζουράρι το θέμα δεν είναι ο κ. Μουζάλας, αλλά η ελεεινή συμπεριφορά του ελληνικού κράτους επί 25 χρόνια, που δεν κατήγγειλε ποτέ την Ενδιάμεση Συμφωνία και δεν υποχρέωσε τους Ευρωπαίους να αποκαλούν τα Σκόπια με το προσωρινό επίσημο όνομα, δηλαδή «FYROM».

Ο κ. Ζουράρις υπενθύμισε τη θέση του πως όποιος παραχωρεί όνομα, εκχωρεί έδαφος, αλλά αυτό, όπως είπε, δεν ισχύει στην περίπτωση Μουζάλα, καθώς έγινε εκ παραδρομής και μάλιστα το πήρε πίσω.