ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ερντογάν και ο κατοχικός ηγέτης κυνηγούν υποστηρικτές του Γκιουλέν στην κατεχόμενη Κύπρο

Η παράνομη «αστυνομία» στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου πραγματοποίησε χθες δύο ταυτόχρονες επιχειρήσεις στην κατεχόμενη Μόρφου και στην κατεχόμενη Λευκωσία, μετά από πληροφορίες ότι υπάρχουν πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται με την οργάνωση του Ιμάμη Γκιουλέν.

Οι επιχειρήσεις έγιναν στο πλαίσιο της εξάρθρωσης ομάδων στα κατεχόμενα που εμπλέκονται με την οργάνωση ΦΕΤΟ, η οποία σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν βρισκόταν πίσω από το πραξικόπημα στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου 2016. Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, κατά τις επιχειρήσεις παράνομοι “αστυνομικοί” πραγματοποίησαν έρευνες σε πέντε συνολικά οικίες, από τις οποίες κατασχέθηκαν υπολογιστές, τηλέφωνα και έγγραφα.

Αναφέρεται ακόμα ότι συνελήφθησαν εφτά άνθρωποι, οι οποίοι μετά από ανακρίσεις αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά τα στοιχεία τα οποία συνελέγησαν θα τύχουν επεξεργασίας. Οι επιχειρήσεις της παράνομης «αστυνομίας» θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις Πόστασι». Κατά τα άλλα, στην Κύπρο πολιτικές δυνάμεις μας παρουσιάζουν τον Μουσταφά Ακιντζί ότι δεν έχει καμία σχέση με το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν, τη στιγμή κατά την οποία συνεργάζεται μαζί του και στις επιχειρήσεις εναντίον οπαδών του Ιμάμη Γκιουλέν.

Πηγή: mignatiou.com