ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ote-kentriko-ktirio

ΟΤΕ: Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για δήθεν προβληματικά ADSL router, με κενά ασφάλειας

Το τελευταίο διάστημα το διαδίκτυο βρίθει από δημοσίευμα που αναπαράγεται διαρκώς και το οποίο υποστηρίζει πως τα ADSL router που χρησιμοποιούν οι πελάτες  του, έχουν ένα τεράστιο κενό ασφαλείας που τα καθιστά ευάλωτα σε κάθε είδους παρακολούθηση.

Το δημοσίευμα ανέφερε πως κατόπιν έρευνας που έκαναν δύο έλληνες που ζουν και εργάζονται σε εταιρεία τεχνολογίας στη Γερμανία, διαπίστωσαν ότι ο ΟΤΕ προμηθεύει τους πελάτες του με router που έχουν δύο επιπλέον κοινούς κωδικούς πρόσβασης, «με αποτέλεσμα η παρακολούθηση ή αν θέλετε το “Χακάρισμα” να μοιάζει με παιχνίδι».

Το press724.gr απευθύνθηκε στον ΟΤΕ προκειμένου να απαντήσει αν όντως ευσταθεί η συγκεκριμένη καταγγελία, με την εταιρεία να κάνει λόγο για ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Όπως αναφέρει ο ΟΤΕ, για την ασφάλεια των πελατών του έχει υλοποιήσει μηχανισμούς ασφάλειας, που εξ’ ορισμού δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στα ADSL router μέσω διαδικτύου.

«Συνεπώς η γνώση οποιουδήποτε κωδικού από οποιονδήποτε, δεν μπορεί από μόνη της να επηρεάσει την ασφάλεια ενός ADSL router μέσω διαδικτύου» αναφέρει η δήλωση, τονίζοντας ακόμη πως η ασφάλεια της υπηρεσίας ADSL επιβεβαιώθηκε και σε επί τόπου έλεγχο που διενήργησε η ΑΔΑΕ με αφορμή τα εν λόγω δημοσιεύματα.

«Ο ΟΤΕ ελέγχει συνεχώς κάθε νέα έκδοση λογισμικού των router που διαθέτει στην αγορά και  συνεργάζεται με ειδικούς στην ασφάλεια από την παγκόσμια κοινότητα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των χρηστών» δηλώνει η εταιρεία στο Press724.gr, καταλήγοντας πως το κείμενο για δήθεν προβληματικά router διακινείται στο διαδίκτυο κυρίως μεταξύ χρηστών των social media, εδώ και ένα 8μηνο.

 

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης