ΕΙΔΗΣΕΙΣ
paok.osfp_

Οριστική διακοπή, μηδενισμός για ΠΑΟΚ και βαριές καμπάνες ενόψει!

O πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό διακόπηκε στο 89ο λεπτό, μετά από ρίψεις αντικειμένων και εισβολή ορισμένων οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και ενώ το σκορ ήταν 1-2.

Είχαν προηγηθεί έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, αρχικά για μη καταλογισμό πέναλτι σε φάση όπου ο Μακ δέχεται μαρκάρισμα από τον Καπίνο εντός περιοχής και λίγο αργότερα για την αποβολή του Σλοβάκου επιθετικού μετά από υπόδειξη του βοηθού στον διαιτητή Ανδρέα Παππά.

Σε αυτό το σημείο το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά με απόφαση του Αθηναίου ρέφερι.

Η καθοριστική φάση του ντέρμπι με τον Μακ και τον Καπίνο

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια κι όταν, μετά από 20 λεπτά, βγήκαν ξανά στον αγωνιστικό χώρο, η κατάσταση στην εξέδρα των οργανωμένων παρέμενε έκρυθμη. Διαιτητές και παίκτες μπήκαν και πάλι στα αποδυτήρια και το ντέρμπι διακόπηκε οριστικά. Πλέον όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα γράψει στο Φύλλο Αγώνα ο Παππάς.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Μακ στο 9΄. Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν στο 27΄, έπειτα από φάουλ του Φορτούνη (για το οποίο «φωνάζουν» οι γηπεδούχοι) και άπιαστη κεφαλιά του Καμπιάσο. Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-2 με σουτ του Φουστέρ στο 47΄. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο προπονητής των Ερυθρόλευκων Μάρκο Σίλβα δέχθηκε από την εξέδρα ποτήρι με νερό στην πλάτη, με αποτέλεσμα την πρώτη διακοπή του αγώνα.

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Τζαβέλλας, Χατζηισαΐας, Μιγκέλ Βίτορ, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Χαρίσης (61’ Κάτσε), Άντονις (72’ Κίτσιου), Μυστακίδης (81’ Αθανασιάδης), Μακ, Πέλκας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Βούρος, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Ντα Κόστα, Φορτούνης (87’ Ντομίνγκες), Φουστέρ (74’ Πουλίδο), Σαλίνο, Καμπιάσο, Σεμπά (88′ Σιόβας), Ιντέγε.

Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να μηδενιστεί για το παιχνίδι (0-3).

Aπό κει και πέρα, οι διατάξεις οι οποίες εμπίπτουν στα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα στην Τούμπα είναι πολλές.

Για την είσοδο των οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο εάν η είσοδος δεν έχει συνδεθεί με βιαιοπραγίες και φθορές, τότε του επιβάλλεται πρόστιμο 50.000 έως 90.000 ευρώ, μία έως δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση τριών βαθμών και κατακύρωση του αγώνα στον Ολυμπιακό, ενώ εάν έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες και ο φθορές, τότε το πρόστιμο μπορεί να φτάσει τις 150.000 ευρώ, να τιμωρηθεί η έδρα του έως και τέσσερις αγωνιστικές και φυσικά να του αφαιρεθούν τρεις βαθμοί.

Τέλος, εάν θεωρηθεί ότι υπάρχουν εκτεταμένα επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο, τότε απειλείται με πρόστιμο έως 150.000 ευρώ, δύο έως τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση τριών βαθμών.

Σε κάθε περίπτωση, οι ποινές για τον ΠΑΟΚ θα είναι βαρύτατες, ωστόσο το μεγάλο ερωτηματικό είναι πότε θα εκδικαστεί αυτή η υπόθεση (καθώς και πολλές άλλες), καθώς η απεργία των δικηγόρων συνεχίζεται.

Τι ισχύει αν δεν κατέβει στη ρεβάνς

Στην περίπτωση που ο Ιβάν Σαββίδης κάνει πράξη την απόφασή του να παραιτηθεί ο ΠΑΟΚ από το Κύπελλο και να μην κατέβει στη ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης», τότε ο ΠΑΟΚ απλώς θα χάσει τον αγώνα στα χαρτιά και θα του επιβληθεί πρόστιμο 10.000 – 50.000 ευρώ.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι αν αποφασίσει να μην κατέβει και σε άλλα παιχνίδια και συγκεκριμένα αν δεν κατέβει να αγωνιστεί σε τρεις αγώνες, τότε θα υποβιβαστεί στην επόμενη κατηγορία.