ΕΙΔΗΣΕΙΣ
oll2

Ολλανδοί εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων ανακαλύπτουν τη γη του Αριστοτέλη (Φωτό)

Tαξίδι εξοικείωσης με τίτλο «η διαδρομή του αριστοτελικού και του αθωνικού μελιού» πραγματοποίησαν 3 Ολλανδοί εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, οι οποίοι επισκέφθηκαν την προαθωνική χερσόνησο, με στόχο να γνωρίσουν και να καταγράψουν τις προσφερόμενες τουριστικές της δυνατότητες.

Η δομή του ταξιδιού εστίασε στην τοποθέτηση του μελιού στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος (ως «αριστοτελικού και αθωνικού προϊόντος») αλλά και στην ένταξη πολλών τουριστικών μορφών γύρω από αυτό, οι οποίες συνδέουν κάθε είδους τοπική κληρονομιά και την μετατρέπουν σε λόγο και τρόπο προσέλκυσης επισκεπτών. Με τον τρόπο αυτό ο προορισμός προβάλλεται ποικιλοτρόπως, ενώ η περιήγηση των επαγγελματιών έχει πάντα θέμα και κινείται γύρω από συγκεκριμένο επικοινωνιακό άξονα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 21 μέχρι και τις 24 Απριλίου, αποτελώντας συνέργεια του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Κάτω Χωρών και του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος – με την ευκαιρία της ανακήρυξης της τρέχουσας περιόδου ως επετειακού έτους Αριστοτέλη – αξιοποιεί στο έπακρο το ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν που δημιούργησε εδώ και 5 χρόνια, προωθώντας το στοχευμένα σε συγκεκριμένες τουριστικές αγορές.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω επίσκεψης οι συμμετέχοντες ακολούθησαν «πράσινες διαδρομές» ανάμεσα στο γαστρο-πολιτιστικό τόξο που συντίθεται μεταξύ της Αρναίας, των Αρχαίων Σταγείρων και του Άθωνα, το οποίο αποτελεί εξαιρετική και εντυπωσιακά προβεβλημένη περιήγηση στη φύση, την ιστορία, τον πολιτισμό και την οινο-γαστρονομία.

Η συμμετοχή σε δραστηριότητες και οι επί μέρους επισκέψεις σε φυσικά σημεία, όπου οι τουριστικές μορφές εναλλάσσονται συμπληρώνοντας η μία την άλλη, έδωσαν την ευκαιρία στους κλαδικούς επαγγελματίες να κατανοήσουν την πολυμορφία του προορισμού, αλλά και την πληθώρα / μοναδικότητα των τουριστικών του προτάσεων.

Αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας αποτέλεσε η άμεση τοποθέτηση του προορισμού στους ηλεκτρονικούς καταλόγους δύο ολλανδικών γραφείων και η σύναψη νέων συνεργασιών με εκπροσώπους τοπικών επιχειρήσεων μέσω προώθησης στην Ολλανδία συνδυαστικού προγράμματος διακοπών – πολιτιστικών και καλοκαιρινών!

oll1 oll2 oll3

Πηγή: halkidikinews.gr