ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι 3 + 1 κανόνες/ συμβουλές που χρειάζεται να γνωρίζουμε για τα Smartphone μας

 

Τα Smartphone έχουν γίνει πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο είναι κάτοχοι ενός τέτοιου είδους κινητού τηλεφώνου. Στον 21ο αιώνα που διανύουμε η βιομηχανία των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων έχει προσαρμοστεί στις προσωπικές ανάγκες του κάθε πιθανού αγοραστή. Βέβαια πριν συνεχίσουμε την απόδωση των συμβουλών, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλοί πλέον χρήστες τα χρησιμοποιούν τόσο για διαδικτυακό παιχνίδι, όπως είναι τα δωρεάν παιχνίδια, ή τα παιχνίδια καζίνο, κάντε κλικ εδώ, για περισσότερες πληροφορίες, όσο και για τα Social Media.

Στο εμπόριο υπάρχουν χιλιάδες δεκάδες μοντέλα Smartphone για κάθε χρήση και με ποικίλες δυνατότητες. Όμως υπάρχουν 3 + 1 κανόνες/ συμβουλές που πρέπει πάντα να έχει κατά νου ο χρήστης Smartphone έτσι ώστε να μπορεί να επωφεληθεί για τη σωστή χρήση και να προσκομίζεται πάντα το 100% των δυνατοτήτων που μπορεί να του προσφέρει το κάθε μοντέλο.

1)Αν και υπάρχουν διάφορες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που με δελεαστικά πακέτα μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του εν δυνάμει αγοραστή πάντα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αν και οι επιδοτήσεις κινητών είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για να αποκτήσουμε ένα πολύ καλό μοντέλο τη δεδομένη στιγμή, αργότερα μπορεί να το μετανιώσουμε αφού ένα καινούργιο και πιο σύγχρονο μοντέλο κινητής τηλεφωνίας εμφανίζεται συχνά στην αγορά και έτσι χάνει την αξία του το προηγούμενο.

Μπορεί σήμερα να είναι δελεαστικό αλλά μετά από λίγο μπορεί η τιμή του να έχει μειωθεί κατά πολύ οπότε καλύτερα να ενημερώνεται ο καταναλωτής από το διαδίκτυο αλλά και από την τοπική αγορά για τις τιμές των μοντέλων και να επενδύσει περισσότερο στην πιο προσιτή τιμή του παγίου της κινητής τηλεφωνίας.

2) Τα Smartphone που υπάρχουν πλέον στο εμπόριο έχουν ενσωματωμένες μπαταρίες λιθίου οπότε η φόρτιση τους δεν πρέπει ποτέ να γίνεται όταν δεν έχουν πλέον καθόλου μπαταρία. Ήταν προτιμότερο και το συνιστούσαν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας αυτό σε παλαιότερες εποχές όταν οι μπαταρίες ήταν κατασκευασμένες από νικέλιο αλλά τώρα αν θέλουμε να έχουμε διάρκεια και 100% λειτουργικότητα της μπαταρίας του κινητού μας με τη πάροδο του χρόνου πρέπει να το φορτίζουμε περίπου όταν φτάσει στο 40% της δύναμης της και ποτέ στο 15% ή στο 10%.

Οπότε όταν υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης πρέπει να φορτίζονται τα Smartphone και ποτέ να μην περιμένουμε να αποφορτιστούν τελείως.

3) Ένας τρίτος κανόνας/συμβουλή για τη σωστή και άρτια χρήση των κινητών τηλεφώνων αυτού του τύπου είναι όταν θέλουμε να τα φορτίσουμε πάντα η συσκευή του φορτιστή που χρησιμοποιούμε να είναι η εγκεκριμένη για το συγκεκριμένο τηλέφωνο.

Δεν πρέπει ποτέ να τα φορτίζουμε με άλλες συσκευές και ποτέ στην θύρα USB του υπολογιστή μας. Αν χρησιμοποιείται τον ενδεδειγμένο φορτιστή τότε η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί γρηγορότερα και να είναι λειτουργήσιμη για περισσότερη διάρκεια χρόνου απ’οτι διαφορετικά.

Τέλος η πιο σημαντική συμβουλή/ κανόνας που πρέπει πάντα να γνωρίζει ένας χρήστης Smartphone είναι ότι αφού είναι μια συσκευή τεχνολογίας μπορεί εύκολα να χαλάσει, να πέσει και να βραχυκυκλώσει για διάφορους λόγους με αποτέλεσμα να μην μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχεία του ο χρήστης.

Το πιο σημαντικό βήμα που πρέπει πάντα να κάνουμε είναι να χρησιμοποιούμε μια άλλη συσκευή για back-up των ήδη υπαρχόντων αρχείων μας μέσα στο κινητό μας. Τα δεδομένα μας έτσι θα είναι απολύτως προστατευμένα και δεν θα υπάρχει κίνδυνος για απόλυα σημαντικών αρχείων που χρησιμοποιούμε είτε στην επαγγελματική ή προσωπική μας καθημερινότητα. Οπότε σε τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να γίνεται back-up των δεδομένων των Smartphone.

Επιμέλεια: Νάνσυ Χαλκοπούλου

Πηγές: ired.gr, techningreek.com, huffingtonpost.gr, futuregreece.com