ΕΙΔΗΣΕΙΣ
FIFA

Οι 10 εκλεκτοί της FIFA για το βραβείο του κορυφαίου προπονητή

Η FIFA έδωσε στη δημσοιότητα τα ονόματα των 10 τεχνικών που επέλεξε για να διεκδικήσουν το βραβείο του προπονητή της χρονιάς. Δίπλα στα ονόματα καταξιωμένων κόουτς, φέτος προστέθηκαν και τεχνικοί όπως ο Κρις Κόουλμαν, ο Μαουρίσιο Ποκετίνο, ο Κλάουντιο Ρανιέρι και ο Φερνάντο Σάντος, που εξέπληξαν με τις επιτυχίες τους το 2016.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του Champions League, ο Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν φιναλίστ με την Ατλέτικο, ο πρώην ομοσπονδιακός εκλέκτορας Σάντος κατάκτησε το Euro 2016 με την Πορτογαλία και ένας άλλος πρώην ομοσπονδιακός, ο Ρανιέρι, πανηγύρισε με τη Λέστερ την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γαλλίας.

Υποψήφιοι, επίσης, είναι τεχνικός της πρωταθλήτριας Ισπανίας Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε, ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο Γιούργκεν Κλοπ της Λίβερπουλ, ο Πεπ Γκουαρντιόλα της Μάντσεστερ Σίτι, ο Ποκετίνο της Τότεναμ και ο Κόουλμαν, λόγω της εξαιρετικής πορείας της Ουαλίας στο Euro 2016 (έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς), στην «παρθενική» παρουσία της σε κορυφαία διοργάνωση μετά το 1958.

Ο νικητής θα προκύψει μέσω ψηφοφορίας, στην οποία το 50% θα υπολογίζεται από τις επιλογές των αρχηγών και προπονητών των Εθνικών ομάδων παγκοσμίως και το υπόλοιπο από τις προτιμήσεις του κοινού, μέσω ψηφοφορίας στο διαδίκτυο, αλλά κι από ένα γκρουπ από περισσότερους από 200 εκπροσώπους του Τύπου, από όλες τις ηπείρους της γης.

Η τελική τριάδα των υποψηφίων θα ανακοινωθεί από τη FIFA στις 2 Δεκεμβρίου, ενώ ο νικητής του βραβείου θα γίνει γνωστός στο γκαλά της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, στις 9 Ιανουαρίου 2017.