ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι τρεις κανόνες για να αγοράζουμε το τέλειο καρπούζι

Το καρπούζι είναι το «απόλυτο» φρούτο του καλοκαιριού και ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα, καθώς περιέχει βιταμίνες και ουσίες με σημαντική αντιοξειδωτική δράση.

Ωστόσο, η επιλογή του καλού καρπουζιού είναι πάντα δύσκολη (όλοι γνωρίζουμε τη λαϊκή φράση «μάπα το καρπούζι»). Αυτοί, λοιπόν είναι οι κανόνες για να διαλέγουμε πάντα καλό καρπούζι:

  • Διαλέγουμε ένα καρπούζι που να είναι βαρύ για το μέγεθος του και το ελέγχουμε αν έχει χτυπήματα ή μαλακές κηλίδες.
  • Στη μια πλευρά του το καρπούζι θα πρέπει να έχει ελαφρώς διαφορετικό χρώμα λόγω του χώματος που ακουμπούσε κατά την ωρίμανση του. Αυτό σημαίνει ότι το φρούτο δεν κόπηκε πρώιμα και θα έχει καλύτερη γεύση.
  • Πριν κόψουμε το καρπούζι το πλένουμε σε τρεχούμενο κρύο νερό ή το καθαρίζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα.