sintages

Οι πλέον περιζήτητες συνταγές στο Google το 2015

Η μηχανή αναζήτησης Google τείνει να εκλείψει τα βιβλία με συνταγές μαγειρικής, αφού έχει δεκάδες προτάσεις που τις βρίσκεις μέσα σε δευτερόλεπτα.

Ποιές ήταν όμως οι συνταγές για τις οποίες ενδιαφέρθηκαν περισσότερο οι χρήστες τη χρονιά που φεύγει;

Κάποιες από αυτές προκαλούν έκπληξη (πχ συνταγές με κολοκυθόσπορους ή σάντουιτς-Φιλαδέλφεια) και κάποιες άλλες είναι αναμενόμενες (όπως η μηλόπιτα ή το κοτόπουλο).

1. Συνταγές με κολοκυθόσπορους

Κερδίζουν διαρκώς έδαφος καθώς είναι γευστικότατοι και αν τους δοκιμάσεις μία φορά στη μαγειρική, θα τους χρησιμοποιείς συχνότατα: σε σαλάτες, σε σούπες, σε σάλτσες pesto, ακόμη και σε γλυκά.

2. Συνταγές για τηγανιτές γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνες, γίνονται τραγανές στον φούρνο και είναι γευστικότατες.

3. Συνταγές για σάντουιτς με τεμαχισμένη μπριζόλα και τυρί (Philly Cheesteak)

Είναι η συνταγή που αναζητούν περισσότερο οι Τεξανοί και οι Καλιφορνέζοι: ψιλοκομμένη μπριζόλα, μαζί με λιωμένο τυρί και καραμελωμένα κρεμμύδια, μέσα σε μαλακό ψωμί.

4. Συνταγές για κοτόπουλο

Από τις πλέον περιζήτητες συνταγές, λόγω ευκολίας, θρεπτικών συστατικών και -ιδίως- λόγω της μηδαμινής επιβάρυνσης με χοληστερίνη. Ανάλογα βέβαια με τη συνταγή…

5. Συνταγές μηλόπιτας

Αποτελεί το πιό διαδεδομένο γλυκό στις ΗΠΑ, χωρίς να υστερεί όμως σε Καναδά και Αυστραλία. Ειδικά την περίοδο της Γιορτής των Ευχαριστιών σημειώνεται «έκρηξη» αναζητήσεων.

6. Συνταγές για brownies

Είναι από τα πιό διαδεδομένα επιδόρπια, που ταιριάζουν με πολλές γεύσεις: με πραλίνα φουντουκιού, με κανέλλα, με cookies ή με παγωτό.

7. Συνταγές για σάλτσα pesto

Με ζυμαρικά ή με κοτόπουλο, η σάλτσα είναι ευρύτατα διαδεδομένη και στις δύο «όχθες» του Ατλαντικού, ενώ οι παραλλαγές της είναι αμέτρητες!

8. Συνταγές για pancakes

Αποτελούν το σχεδόν «απόλυτο πρωινό» του Σαββατοικύριακου, φτιάχνονται πανεύκολα και είναι γευστικότατα. Στις προτεινόμες συνταγές, είναι πολλές αυτές που χρησιμοποιούν ελληνικό γιαούρτι.

9.Συνταγές με λάχανο

Ως σαλάτα ή ως πρώτη ύλη για γεύματα με Ασιατική προέλευση, το λάχανο είναι το λαχανικό που χρησιμοποιούν οι περισσότερες νοικοκυρές σε όλη τη γη: φρέσκο, μαριναρισμένο, μαγειρεμένο, ακόμη και τηγανητό.

10. Συνταγές με chilli

Η μεξικάνικη κουζίνα το επέβαλε σε όλο τον κόσμο κι έτσι το chilli con carne θεωρείται παγκοσμίως ο βασιλιάς των μαγειρευτών.

Πηγή: buzfeed