ΕΙΔΗΣΕΙΣ
kwnstantopoulou pavlopoulos

Οι αποκαλύψεις της Ζωής – Τι λέει για Τσίπρα και Παυλόπουλο

Έτοιμη να πάρει πρωτοβουλίες «και σε επίπεδο πολιτικού οργανισμού και σε επίπεδο κόμματος» εμφανίζεται η πρώην πρόεδρος της Βουλής, η οποία υπογραμμίζει ότι έχει στόχο να ανατραπεί το σημερινό καθεστώς, εκφραστής του οποίου είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Το μνημονιακό καθεστώς πρέπει να ανατραπεί και εγώ θα συμπράξω με όλους τους τρόπους και στο επίπεδο της κοινωνίας και στο επίπεδο των κινημάτων και στο επίπεδο το κεντρικό πολιτικό για να ανατραπεί αυτό το καθεστώς», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και σημείωσε ότι σήμερα είναι αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο πρωθυπουργός «δεν είναι αυτό το οποίο εξήγγειλε και εμφάνισε».

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής παραδέχθηκε ότι έχει κάνει πολλά λάθη, όμως θεωρεί ότι το μεγαλύτερο ήταν «η τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη που έδειξα στον Αλέξη Τσίπρα».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε «απολύτως πεπεισμένη» ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ενδεχομένως και πριν από τις εκλογές» είχε έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές.

Εξηγώντας την εκτίμησή της ανέφερε ότι προσωπικά πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός «πολλές φορές είχε διαμηνύσει προς τους δανειστές να μην ανησυχούν ότι θα υπάρξει συμφωνία».

Η κ. Κωνσταντοπούλου χρησιμοποίησε έναν βαρύ χαρακτηρισμό για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως είπε, «θεωρούσα ότι η συγκρότηση του καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου αλλά και η δυνατότητα η θεσμική που του δινόταν θα του επέτρεπε να αρθεί στο ύψος της ευθύνης του και να μη γίνει ένα ανδρείκελο, το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως εκπρόσωπος των δανειστών στη χώρα…»

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι «αυτό είναι βαριά κουβέντα», η πρώην πρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι «είναι πολύ βαριά αυτά στα οποία έχει εμπλακεί ο κ. Παυλόπουλος…», αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο ΠτΔ μπήκε σε διαδικασίες συνεννόησης με τους δανειστές ακόμα και για τη διάλυση της Βουλής.

Αναφερόμενη στη νύχτα της νίκης στο δημοψήφισμα η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρει: «Το κλίμα ήταν πένθιμο.  Πραγματικά υπήρχε μια κατηφής ομήγυρη γύρω από το τραπέζι των συσκέψεων, εγώ πήγα στο Μαξίμου έχοντας και την ελληνική μετάφραση του πορίσματος για την επιτροπή αλήθειας σε πολλά αντίτυπα την οποία διέμεινα σε όλους για να το χρησιμοποιήσουν ήταν όλοι κατηφείς δεν δώσανε σημασία στο πόρισμα».

Επίσης, αναφέρει ότι υπήρχε σχέδιο Β για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και για το οποίο η ίδια είχε ενημερωθεί από τον κ. Βαρουφάκη. «Σε σχέση με το ζήτημα του νομίσματος η δική μου αίσθηση από την ενημέρωση που μου έγινε σε μια συνάντηση στο γραφείο του κ. Τσίπρα από τον κ. Βαρουφάκη στις 16 Μαΐου είναι ότι υπήρχε, είναι δηλαδή ότι γινόταν αυτή η επεξεργασία και αυτή η προετοιμασία».

Πηγή: newsbeast.gr