ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ακροδεξιοί εθνικιστές αποφάσισαν να μην κάνουν δείπνο σε… ελληνικό εστιατόριο!

Tο εθνικιστικό δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία(ΑfD), γνωστό για τις πρωτόγνωρες για τη μεταπολεμική Γερμανία ακροδεξιές τάσεις του, δεν θα διοργανώσει την εορταστική του εκδήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Κάτω Σαξονία σε ελληνικό εστιατόριο, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Γερμανικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με δήλωση του κόμματος στο πρακτορείο, «ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του χώρου που θα φιλοξενούσε την εκδήλωση υπαναχώρησε στην αρχική του δέσμευση εξ αιτίας της τεράστιας πίεσης». Ο εστιάτορας, ο οποίος κατάγεται από το Ιράκ, δηλώνει ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην διεξαχθεί η εκδήλωση στο εστιατόριό του.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το συγκεκριμένο κόμμα θεμελιώθηκε κυρίως μέσω της αντίστασης που προέβαλε έναντι την οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα προκειμένου να διασωθεί το ελληνικό κράτος από την χρεοκοπία. Εκτός αυτού, το κόμμα τάσσεται εναντίον της «πολυπολισμικότητας στην Γερμανία», ενώ κάποια από τα πολιτικά στελέχη του προειδοποιούν για τον κίνδυνο μίας «μεταλλαγής» του γερμανικού πληθυσμού μέσω της μετανάστευσης.