ΕΙΔΗΣΕΙΣ
bikini

Ξεχάστε το μπικίνι και υποδεχτείτε το… μπουρκίνι

Η είδηση της διάθεσης των ολόσωμων μαγιών, των… Burkini όπως τα ονομάζουν, από τα καταστήματα της Μarks & Spencer στην Βρετανία, έχει ήδη δημιουργήσει μεγάλο θόρυβο στην χώρα, όπου η εταιρία λάνσαρε τη νέα κολεξιόν αυτών των ειδικών μαγιό για τις μουσουλμάνες γυναίκες.

Με κόστος στις 49,5 λίρες, το τριών κομματιών μαγιών ήταν ήδη διαθέσιμο στο Ίντερνετ και στα καταστήματα της εταιρίας στο Ντουμπάι και την Λιβύη, όμως πλέον η εταιρία θα το βάλει και στα κεντρικά της καταστήματα στην Βρετανία.

Η είδηση της άφιξης του «μπουρκίνι» στις βιτρίνες του Νησιού, έχει δημιουργήσει μεγάλο θόρυβο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις σχετικά με την υιοθέτησή του και στην Ευρώπη. Πολλοί υποστηρίζουν ότι καταπιέζει τις γυναίκες, ενώ κάποιος άλλος γράφει ότι είναι άδικο να υποχρεώνονται οι γυναίκες να ντύνονται σαν… βάτραχοι.

Υπάρχουν βέβαια και όσοι  υποστηρίζουν ότι όλοι έχουν το δικαίωμα της επιλογής, και πολύ περισσότεροι οι γυναίκες μουσουλμάνες οι οποίες λόγω της θρησκείας τους δυσκολεύονται να ενταχθούν στα δυτικά ήθη των παραλιών. Ενώ δεν λείπουν και οι υποστηρικτές από μη μουσουλμάνους, με την αιτιολόγηση ότι η συγκεκριμένη αμφίεση προσφέρει προστασία από τον ήλιο και τον καρκίνο του δέρματος.

Πάντως τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η άφιξη των προσφύγων και των μεταναστών στην Ευρώπη έχει υποχρεώσει αρκετές μεγάλες αλυσσίδες ένδυσης να προχωρήσουν στην υιοθέτηση τέτοιων ενδυμασιών. Λίγο καιρό πριν το πρώτο κατάστημα της Η&Μ υποδέχθηκε στις βιτρίνες του την πρώτη κούκλα με χιτζάμπ, ενώ δημοφιλείς εταιρίες όπως η Μango, η Uniqlo και η DKNY έχουν βγάλει τις δικές τους κολεξιόν για να φορεθούν κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού.

bourkini001