ΕΙΔΗΣΕΙΣ
nea-dimokratia-sima-logotupo-grafeia-suggrou

ΝΔ: Η κυβέρνηση οδηγεί την ΔΕΗ στην απαξίωση

Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η ΝΔ, αυτή τη φορά για το ζήτημα της ΔΕΗ. Σχολιάζοντας τα όσα είπε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπεύθυνος του τομέα Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στη ΝΔ, Κώστας Κρέκας, κάνει λόγο για πλήρη απαξίωση και καταστροφή της δημόσιας επιχείρησης.

«Στις μέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η μεγαλύτερη δημόσια εταιρεία, η ΔΕΗ, με την καθοδήγηση του κ. Σκουρλέτη βαδίζει ταχύτατα στο δρόμο της καταστροφής. Τα ανείσπρακτα υπόλοιπα της εταιρείας αγγίζουν τα 3 δις ευρώ, πληρώνοντας το τίμημα της οικονομικής αδυναμίας των πολιτών, αλλά και της προεκλογικής παραίνεσης του ΣΥΡΙΖΑ “Δεν Πληρώνω”» αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

Επισημαίνει επίσης ότι ΔΕΗ οφείλει στους προμηθευτές της υπόλοιπα 6 μηνών και τα ορυχεία υπολειτουργούν, καθώς οι υπεργολάβοι και οι εργαζόμενοί τους παραμένουν απλήρωτοι και εγκαλεί τον κ. Σκουρλέτη ότι «επιμένει στις χρεοκοπημένες αντιλήψεις του κρατισμού, που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση».

Όπως υποστηρίζει βασικό μέλημα του υπουργού «είναι να μην αλλάξει τίποτα στην εταιρεία», για αυτό και «ο δρόμος της πλήρους απαξίωσης είναι ορθάνοιχτος και για τη ΔΕΗ». Καταλήγει δε τονίζοντας ότι «τα επαναλαμβανόμενα “είπα – ξείπα” του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησής του ρίχνουν στα τάρταρα την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας».