ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Να κληθεί ο Βαρουφάκης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζήτησε ο Βενιζέλος

Την ακρόαση του πρώην υπουργού οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζήτησε, στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος που κατέθεσε σχετικό γραπτό αίτημα.

«Οι σχετικές αποκαλύψεις δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορο το αρμόδιο για τους θεσμούς κοινοβουλευτικό όργανο που είναι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Το στοιχειώδες που οφείλουμε να πράξουμε είναι να καλέσουμε προς ακρόαση τον πρώην υπουργό κ. Γιάνη Βαρουφάκης» τονίζει ο κ. Βενιζέλος.

Ολόκληρη η επιστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου:

«Προς

Την Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής

Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων

Κυρία Πρόεδρε,

η έκδοση του νέου βιβλίου του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη ( Adults in The Room: My Battle with Europe’s Deep Establishment, 2017 ) και τα δημοσιεύματα που αυτό τροφοδότησε, θέτουν σοβαρότατα ζητήματα λειτουργίας των θεσμών και ειδικότερα της κυβέρνησης και του τρόπου που αυτή ως συνταγματικό όργανο ασκεί συλλογικά (ως Υπουργικό Συμβούλιο) και ατομικά στο επίπεδο του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών την εθνικά κρίσιμη αρμοδιότητα της διεθνούς εκπροσώπησης της χώρας σε υπαρξιακής σημασίας θέματα οικονομικής πολιτικής, όπως η ίδια η συμμετοχή στην ζώνη του ευρώ.

Οι σχετικές αποκαλύψεις δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορο το αρμόδιο για τους θεσμούς κοινοβουλευτικό όργανο που είναι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Το στοιχειώδες που οφείλουμε να πράξουμε είναι να καλέσουμε προς ακρόαση τον πρώην υπουργό κ. Γιάνη Βαρουφάκης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα άρθρα 43Α παρ.2 περ.α και 41Α παρ.1-4 του Κανονισμού της Βουλής προτείνω να κληθεί σε ακρόαση ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης για το αντικείμενο που περιγράφω στην πρώτη παράγραφο της παρούσας.

Με εκτίμηση

Ευάγγελος Βενιζέλος»