ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα επέκταση για τον ΘΕΣγάλα

Σε προοδευτική εφαρμογή του πλάνου επέκτασής του για τα επόμενα έτη προχωράει ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, ολοκληρώνοντας πέντε χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του, διαθέτοντας σήμερα 62 καταστήματα στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Τους επόμενους μήνες, ο Συνεταιρισμός θα ανακοινώσει και το πλήρες πλάνο επέκτασής του, το οποίο περιλαμβάνει δημιουργία νέων καταστημάτων στην Αθήνα, λανσάρισμα νέων προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και αναμόρφωση των σημείων πώλησης, ξεκινώντας πιλοτικά από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το πλάνο επέκτασης του Συνεταιρισμού αναλύεται σε τρεις κεντρικούς άξονες: Τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών, την προοδευτική αναμόρφωση των καταστημάτων του και την εξέλιξη του δικτύου των καταστημάτων του και με τη μέθοδο franchise. Ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη, ο ΘΕΣγάλα εξελίσσει τα υπάρχοντα καταστήματά του σε γωνιές Συνεταιρισμών και Ελλήνων παραγωγών με καθημερινά είδη διατροφής, αναγκαία σε κάθε νοικοκυριό».

Στόχος του εγχειρήματος είναι η ενίσχυση των υπαρχόντων καταστημάτων και η μετεξέλιξη του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα ως μία «ομπρέλα» για διανομή προϊόντων Συνεταιρισμών και Ελλήνων παραγωγών, μέσω του δικτύου καταστημάτων του. Η ανάπτυξη συνεργασιών, μέσω franchise, θα επιτρέψει, παράλληλα, στον ΘΕΣγάλα τη χρηματοδότηση των επενδύσεών του, καθώς και την ανάπτυξη νέων κωδικών γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΘΕΣγάλα, Θανάσης Βακάλης, σημείωσε σχετικά: «Ο Συνεταιρισμός μπαίνει σε μία δεύτερη φάση ανάπτυξης. Η δημιουργία συνεργασιών, μέσω franchise, μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε την επιτυχία μας για τη διανομή και άλλων προϊόντων απευθείας από τους Έλληνες παραγωγούς στον καταναλωτή, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και στην ανάπτυξη συνεργειών με τις τοπικές κοινωνίες. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η διασφάλιση της ποιότητας ΘΕΣγάλα, που αποτελεί το βασικό παράγοντα της επιτυχίας μας, μέχρι σήμερα, κάτι το οποίο αποτυπώνεται πλήρως στο μοντέλο συνεργασίας που έχουμε δημιουργήσει. Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας μας βρίσκεται η συνεργασία και η σύμπραξη για τον κοινό σκοπό και, γι’ αυτόν το λόγο, θεωρώ ότι οι νέοι μας συνεργάτες θα αγοράζουν εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας για τους ίδιους, αλλά και για την οικογένειά τους, προσδίδοντας στο εγχείρημά μας και μία κοινωνική διάσταση».

Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα ιδρύθηκε το 2011 από παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Σήμερα, ο Συνεταιρισμός διαθέτει, μέσω των αυτόματων πωλητών γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, περίπου το 40% της συνολικής παραγωγής των μελών του.