ΕΙΔΗΣΕΙΣ
MIXALOLIAKOS

Νέα δικογραφία στη Βουλή για το Ν. Μιχαλολιάκο

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικογραφία που αφόρα τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και ζητείται να αρθεί η βουλευτική του ασυλία, προκειμένου να είναι δυνατή η σε βάρος του άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.

Η δικογραφία αφορά ηχογραφημένες συνομιλίες (3.9.2011) που είχε ο Ν. Μιχαλολιάκος, με άτομα του γραφείου της Χ.Α. στην ανατολική Αττική. Στις συνομιλίες αυτές υπήρχαν απειλητικές και απαξιωτικές αναφορές, αλλά και αναφορές με υπονοούμενα σε βάρος ανθρώπων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά και κατά άλλων προσώπων (πολιτικών, δημοσιογράφων, κ.λπ.), που έγιναν με αφορμή σχόλια και κριτική η οποία ασκήθηκε για ενέργειες της Χ.Α.

Σύμφωνα με το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που έχει η Εισαγγελία, ο αρχηγός της Χ.Α. έλεγε, μεταξύ των άλλων, ότι «αν χρειαστεί θα λερώσουμε τα χέρια μας», «έχουμε σκοπό και στόχο, γιατί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή είναι στο πλευρό μας, αλλιώς θα τους σπάγαμε τα κεφάλια. Το λέω και να το μεταφέρετε το μήνυμα», «να τρέπονται και να φοβούνται αυτοί γιατί υπάρχουν χρυσαυγίτες».