ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μυλόπουλος για σταθμό «Βενιζέλου»: «Δεν θα σταματήσει η ζωή στην πόλη – Θα βρεθεί βιώσιμη λύση» (VIDEO)

Πεπεισμένος ότι θα βρεθεί λύση για το μετρό και την περιοχή της Βενιζέλου και την Εγνατία εμφανίστηκε από το βήμα του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Έρευνα στις Μεταφορές στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Σύμφωνα με την thessnews.gr, ανέφερε ότι όταν ανέλαβε καθήκοντα πριν από ενάμιση χρόνο, το έργο βρίσκονταν στο 40% και τώρα έχει φτάσει στο 55% της ολοκλήρωσής τους. Καθησύχασε ότι το έργο προχωράει κανονικά, τόσο η κύρια γραμμή, όσο και η επέκταση.

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή του σταθμού »Βενιζέλου», ο κ. Μυλόπουλος διέψευσε τις »κασσάνδρες», όπως τις χαρακτήρισε, »που λένε ότι θα σταματήσει η ζωή στην πόλη». Διαβεβαιωσε ότι η περιοχή της Βενιζέλου και η Εγνατία δεν θα κλείσουν για χρόνια, αλλά θα βρεθεί μια βιώσιμη λύση με σεβασμό στην περιοχή, στους ανθρώπους της αγοράς και στην πόλη γενικότερα. »Η λύση την οποία επεξεργαζόμαστε δεν θα επηρεάσει ή θα επηρεάσει στο ελάχιστο το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Επιτρέψτε μου να πω η μεγάλη ζημιά, στην πόλη, στους επιχειρηματίες και τους καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης δεν έγινε εξαιτίας του μετρό. Έγινε εξαιτίας της καθυστέρησης του μετρό. Όταν ολοκληρωθεί το μετρό όλα τα μαγαζιά θα έχουν πάρει μεγάλη αξία. Θα έχουν γίνει μαγαζιά – γωνία», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ όπου διεξάγεται το συνέδριο, Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης, δήλωσε ικανοποιημένος από τα όσα ανέφερε ο κ. Μυλόπουλος και για το ότι το μετρό αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Νοέμβριο του 2020.

Το 8ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές (International Congress on Transport Research-ICTR) διοργανώνουν από χθες 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΤΑ, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.), (www.ses.gr) και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ), (www.hit.certh.gr).

Το Συνέδριο, με κεντρικό θέμα “Το μέλλον των Μεταφορών: Ένα όραμα για το 2030” διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά και τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, με την ενεργή υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Δήμου Θεσσαλονίκης και την αρωγή των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Δικτύων ECTRI, ERTICO, EURNEX, FEHRL, HUMANIST και WEGEMT.