«Μουσείο της Δημοκρατίας» προανήγγειλε ο Βούτσης στην Αθήνα – Τι θα περιλαμβάνει;

Την ίδρυση «Μουσείου της Δημοκρατίας» προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, συμπληρώνοντας ότι «θα έχει παγκόσμιους και διεθνείς ορίζοντες». 

Όπως ανέφερε, «τις προσεχείς μέρες το Προεδρείο της Βουλής θα αναλάβει πρωτοβουλία, η οποία θα εξελιχθεί εντός και εκτός Βουλής, ώστε αυτή η ιδέα να μετουσιωθεί σε πράξη, στο κέντρο της Αθήνας».

Οι δηλώσεις έγιναν σε ειδική τελετή στην ολομέλεια της Βουλής για την παγκόσμια ημέρα της Δημοκρατίας και παράλληλα για την ημέρα Εθνικής Μνήμης για την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

«Δυο ηγέτες, Ομπάμα και Μακρόν, στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων, εξήραν την ιδιαίτερη σημασία που έχει η χώρα μας για την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας» επεσήμανε ο κ. Βούτσης, υπενθυμίζοντας τις αναφορές τους, κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα, για τη συμβολή που είχε σε παγκόσμια κλίμακα η Ελλάδα ως «λίκνο της Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, λόγω της υπονόμευσης που δέχεται αυτό το πολίτευμα από οικονομικά, θρησκευτικά ή πολιτικά συστήματα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, «έχει μεγάλη σημασία η ίδρυση τέτοιου μουσείου, στο οποίο θα μαζευτούν στοιχεία, αντικείμενα, πηγές, θα γίνει ερευνητικό έργο και θα αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη».