ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΗΝ αφήσεις αυτά τα 5 πράγματα να σου χαλάσουν τις διακοπές

Ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά ο μήνας των διακοπών για τους περισσότερους Έλληνες. Αλλά οι διακοπές κρύβουν μερικές παγίδες…

Αν βρίσκεσαι σε καλοκαιρινές διακοπές ή αν έχεις προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα ένα ταξίδι αναψυχής με θάλασσα, ζέστη και ηλιοθεραπεία, ή βουνό, αναρρίχηση και αδρεναλίνη, πέρα από το ότι σε ζηλεύουμε (λίγο), σου ευχόμαστε να περάσεις υπέροχα.

Και επειδή είμαστε μεγάλες και καλές καρδιές, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου κάποιες επαναλαμβανόμενες λάθος κινήσεις που έχουμε κάνει πολλάκις όλοι, με αποτέλεσμα η γκρίνια να είναι παρούσα στις διακοπές μας ή ακόμα χειρότερα, να τις αφήσει εντελώς σε δεύτερη μοίρα.

Έχεις μπόλικες μέρες για να «διακοπάρεις», καλή παρέα, σύμμαχό σου τον καιρό, έχεις ήδη προμηθευτεί αντηλιακό και γενικά, έχεις προνοήσει να πάρεις τα απαραίτητα. Πιστεύεις ότι δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να σου χαλάσει τις διακοπές;

Είτε είσαι ήδη σε μία παραλία είτε το σκέφτεσαι/ετοιμάζεσαι να φύγεις, διάβασε παρακάτω τα 5 λάθη (με τα οποία την έχουμε στο παρελθόν πάθει!) και φρόντισε εσύ, να τα αποφύγεις:

Λάθος κίνηση, νούμερο 1: Η πολλή σκέψη

…τρώει τον αφέντη! Αν σου δίνεται η δυνατότητα για λίγες μέρες αναψυχής, μην κάνεις το λάθος να χαθείς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς και στο διαδίκτυο αναζητώντας το υπερτέλειο σημείο με την εξαιρετική θέα, τις πιο ιδανικές παραλίες, βαθμολογίες και κριτικές bar και εστιατορίων που σκοπεύεις να επισκεφτείς.

Αν μας ρωτάς το «γιατί;», η απάντηση είναι απλή. Γιατί θα περάσεις τις μέρες διακοπών που έχεις στην διάθεσή σου, τρέχοντας να τα προλάβεις όλα, καταλήγοντας να γίνεις wikipedia του μέρους που επισκέφθηκες, αντί να το ζήσεις και να το αφήσεις να σε «ταξιδέψει».

Βέβαια, δεν σου λέμε να πας κάπου εντελώς ανοργάνωτος, αλλά άσε και λίγο το μυστήριο να σε οδηγήσει, χωρίς να λαμβάνεις περισσότερες πληροφορίες από όσες χρειάζεσαι και να καταλήγεις δέσμιος των «πρέπει» και των «must see». Μιλάμε για λίγες μέρες και λιγότερα βράδια. Είναι για εσένα, την ευεξία σου και μόνο. Μην αναλωθείς στα «περιττά».

Λάθος κίνηση, νούμερο 2: Η ανασφάλεια (ή χαζομάρα)

Και παίρνεις την απόφαση να ταξιδέψεις, να πας κοντά στη φύση, να νιώσεις τον αέρα, και να κολυμπήσεις στο θαλασσινό νερό, και εσένα σε πιάνει μία ανεξήγητη τρέλα με το σώμα σου. Και από αυτήν την περίπτωση δεν εξαιρούμε τα αγόρια της παρέας, καθώς έχουμε ακούσει αρκετές φορές και από τα δικά τους στόματα ατάκες του τύπου «Πάχυνα, έκανα κοιλιά» και άλλα συναφή.

Παιδιά, ας συγκεντρωθούμε, δεν πάμε σε επίδειξη πασαρέλας του Καρλ Λάγκερφελντ, που έχει πει ότι δεν συμπαθεί εμάς τους στρογγυλοκαμπυλωτούς. Να χαλαρώσουμε πάμε, και η αλήθεια είναι πως για να τα καταφέρουμε, πρέπει να αφήσουμε πίσω τις δεύτερες σκέψεις. Από Τρίτη, έχεις χρόνο να αγχωθείς ξανά.

Λάθος κίνηση, νούμερο 3: Οι λάθος προτεραιότητες

Μπορεί να τελειώνεις βράδυ από τη δουλειά και να γυρνάς σπίτι τόσο κουρασμένος που το μόνο που θες είναι να παραδοθείς στην αγκαλιά του Μορφέα. Κοιμήσου, απλά βάλε ξυπνητήρι. Ειδικά αν δεν είσαι σίγουρος πως φέτος θα πας μακροχρόνιες διακοπές, τουλάχιστον προσπάθησε να εκμεταλλευτείς τα ΣΚ και τους κοντινούς προορισμούς γύρω από την πόλη.

Δεν είμαστε μέρος της ζωής σου για να ξέρουμε τι χρειάζεσαι περισσότερο, αλλά η εμπειρία μας λέει ότι δύο-τρεις ώρες παραπάνω ύπνος δεν θα σου προσφέρουν τη χαρά και την ανεμελιά μιας εκδρομής. Όχι άλλα απογεύματα σε πόλεις και γκρίζες πολυκατοικίες. Λέμε ναι, σε μια πηγή αναζωογόνησης, είτε αυτή λέγεται πολυήμερη διαφυγή είτε μονοήμερο στη φύση ή στη θάλασσα.

Λάθος κίνηση, νούμερο 4: Βαλίτσα time

Σοκ. Δεν έχεις ιδέα τι να πάρεις και τι να αφήσεις. Κατανοητό. Όλοι το έχουμε πάθει άπειρες φορές. Ίσως η μόνη λύση στο πρόβλημά μας, να είναι η επανάληψη στο μυαλό μας της πρότασης: «Μερικά βράδια είναι».

Μέσα σε λίγα βράδια δεν υπάρχει περίπτωση να φορέσεις όλα τα σύνολα που έχεις στο μυαλό σου και φυσικά, δεν υπάρχει η περίπτωση να φορέσεις όλες τις εναλλακτικές επιλογές που έχεις στα υπόψη σου, σε περίπτωση που βρέξει, χιονίσει, ψιχαλίσει, κάνει καύσωνα, έχει αέρα ή όλα τα συναφή.

Τσέκαρε καιρό, επανέλαβε «μερικά βράδια είναι» και πάρε λίγα και καλά. Ε, δεν αξίζει να σου φύγει και η μέση από το κουβάλημα. Επιπλέον, δεν αξίζει να χαλάσεις τις διακοπές σου, γκρινιάζοντας πως δεν πήρες όλα αυτά που ήθελες. Το καλοκαιράκι, άλλωστε, το αγαπάμε κι επειδή είναι η εποχή που το σώμα μπορεί να αναπνεύσει. Άφησέ το να το κάνει.

Λάθος κίνηση νούμερο 5: Ενοχές, θλίψη, τύψεις… Γιατί;

Όλα τα είχαμε, αυτό μας έλειπε. Και αφού πήρες την απόφαση να φύγεις, να ξεσκάσεις, να αλλάξεις παραστάσεις, σε πιάνει μία τάση για σκληρή αυτοκριτική και ρωτάς τον εαυτό σου: «Τι κάνω; Αξίζει να χαλάσω λεφτά;».

Και ξεκινά το θέατρο του παραλόγου, με σκέψεις του τύπου: «Καλύτερα να κάτσω εδώ αυτό το ΣΚ και να μαζέψω χρήματα για το επόμενο». Το έχουμε πει πολλάκις κι εμείς, αλλά η εμπειρία μάς δίδαξε την πικρή αλήθεια: δεν είναι και τόσα πολλά τα διαστήματα που έχουμε για να χαρούμε και όταν εμείς κάνουμε σχέδια, το σύμπαν γελάει.

Εντάξει δεν είπαμε να φερθείς επιπόλαια, ξοδεύοντας και το τελευταίο ευρώ από το πορτοφόλι σου, αλλά σίγουρα ένα κοντινό και ταυτόχρονα αναζωογονητικό ταξιδάκι δεν θα σε κάνει πλούσιο, αλλά σίγουρα μπορεί να σε κάνει χαρούμενο. Τι είναι πολυτιμότερο τελικά, άραγε;

από pathfinder.gr