ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ποιές τροφές μπορείς να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα;

Οι περισσότερες γυναίκες αναρωτιούνται γιατί δεν μπορούν να απαλλαγούν από την κυτταρίτιδα.

Όμως η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες, ανεξάρτητα από το εάν έχουν επιπλέον κιλά. Η εμφάνισή της, οφείλεται στην ανώμαλη συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού και παρότι δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, ωστόσο, επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία των γυναικών.

Σύμφωνα με το mothersblog, h καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι μία διαρκής προσπάθεια και πρέπει να περιλαμβάνει σωστή διατροφή, πρόσληψη άφθονων υγρών και περιορισμό κατανάλωσης αλκοόλ. Επιπλέον, η συστηματική φυσική άσκηση συμβάλλει στη βελτίωση της κατάστασης. Τι μπορείτε να κάνετε και κυρίως τι πρέπει να καταναλώνετε προκειμένου να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα.

-Νερό

Το νερό είναι το πιο ισχυρό όπλο στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας. Τα λιποκύτταρα είναι πιο εμφανή κάτω από ένα αφυδατωμένο δέρμα, οπότε η κατανάλωση νερού καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα βελτιώσει την εμφάνιση των προβληματικών περιοχών.

-Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C βοηθά στην αύξηση του κολλαγόνου. Επιλέξτε πορτοκάλια, λεμόνια και ανανά.

– Πράσινο τσάι

Τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού επιταχύνουν το μεταβολισμό και αυξάνουν το ρυθμό καύσης του λίπους. Έτσι, τα λιποκύτταρα σταματούν να εξαπλώνονται και η κυτταρίτιδα περιορίζεται.

-Μηλόξυδο

Καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών, βοηθώντας στην εξισορρόπηση τη παραγωγής οιστρογόνων και κατά συνέπεια στη μείωση της κυτταρίτιδας.

-Καλά λιπαρά

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ω3 και ω6 λιπαρά οξέα μπορούν να βελτιώσουν τις προβληματικές περιοχές. Σολωμός, σαρδέλες, ελιές και καρύδια είναι εξαιρετικές πηγές.

-Άπαχες πρωτεΐνες

Οι άπαχες πρωτεΐνες βοηθούν στην αύξηση του κορεσμού και κατά συνέπεια στην πρόσληψη λιγότερων θερμίδων. Καλές πηγές είναι τα ψάρια, τα θαλασσινά, τα καρύδια και το άπαχο κρέας.

-Φρούτα

Τα φρούτα είναι απαραίτητα σε όλες τις δίαιτες λόγω των βιταμινών και των φυτικών ινών που περιέχουν. Τα περισσότερα φρούτα είναι πλούσια σε νερό και χαμηλά σε θερμίδες. Ιδιαιτέρως αποτελεσματικές στην πρόληψη της κυτταρίτιδας είναι οι μπανάνες και η παπάγια λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο.

-Λαχανικά

Τα λαχανικά και ειδικά τα πράσινα, όπως το σπανάκι και το λάχανο, βοηθούν στην ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος. Είναι επίσης χαμηλά σε θερμίδες και περιέχουν πολύ νερό και θρεπτικά συστατικά.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις η κυτταρίτιδα δεν οφείλεται σε επιπλέον κιλά ή σε έλλειψη άσκησης, καθώς πλήττει και γυναίκες που προσέχουν τη διατροφή τους και ασκούνται συστηματικά.